Download Crusades Practice Test Questions

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

Church of the Holy Sepulchre wikipedia, lookup

Savoyard crusade wikipedia, lookup

Battle of Nicopolis wikipedia, lookup

Albigensian Crusade wikipedia, lookup

Third Crusade wikipedia, lookup

Despenser's Crusade wikipedia, lookup

Siege of Acre (1189–1191) wikipedia, lookup

Kingdom of Jerusalem wikipedia, lookup

Rhineland massacres wikipedia, lookup

Fourth Crusade wikipedia, lookup

Northern Crusades wikipedia, lookup

Second Crusade wikipedia, lookup

First Crusade wikipedia, lookup

Siege of Acre (1291) wikipedia, lookup

Barons' Crusade wikipedia, lookup

Transcript
Crusades Practice Test Questions
1. Which of the following Crusades was the ONLY one to capture Jerusalem?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
2. Which of the following popes called the First Crusade in an effort to take Jerusalem
from the Muslims?
A. Leo X
B. Urban II
C. Julius III
D. Boniface VII
3. Which of the following Muslim fighters held off Christian forces during the 3rd
Crusade and allowed Christian pilgrims to visit holy shrines in Jerusalem?
A. Ibn Battutah
B. Ali al-Sina
C. Saladin
D. Ibn al-Ahmad
4. Which of the following Crusades saw the Crusader soldiers sack the city of
Constantinople rather than reach their target destination of Jerusalem?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
5. Which of the following was NOT a reason why the Crusades failed?
A. Organized attacks led to successful victories against the Muslim armies
B. Competing interests led to conflict among the European Crusader armies
C. Underestimated the power of the Muslim armies
D. European horses can’t stand the smell of Muslim camels and often fled the battlefield
6. The _________________ was the major battle of the First Crusade which gave the
Crusaders a victory and control over Jerusalem.
A. Seige of Jerusalem
B. Siege of Acre
C. Battle of Ashkelon
D. Battle of Medinah
7. Which of the following reasons is NOT why the Crusades were important?
A. Increase in anti-semitism towards Jews
B. Weakening of the city of Constantinople due to the Fourth Crusade
C. Decrease in trade between Muslim Empire and European kingdoms
D. Breakdown in feudalism as the nobles lost power
8. Which of the following IS a reason why the Crusades were important?
A. Improved relations between Jews and Christians
B. Trade increased between the Europeans and Americas
C. Feudalism became the dominant form of government
D. None of the above is true concerning why the Crusades were important
9. Which of the following is NOT true concerning Pope Gregory I?
A. Supported many monastic orders
B. Encouraged missionary efforts to Eastern Europe
C. Built many cathedrals throughout Europe
D. Called the First Crusade
10. Which of the following popes called the First Crusade?
A. Leo X
B. Urban II
C. Julius III
Answer Key
1. A
2. B
3. C
4. D
5. A
6. B
7. C
8. D
9. D
10. B
D. Boniface VIII