Download Joint Development at Downtown Rail Stations U.S.

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Transcript
Company (ITBC) included such public facilities as a large atrium in the basement, a pedestrian
deck on the second floor, a multi-purpose hall on the eighth floor, and a community center on
the 10th floor. These facilities encouraged the local public to socialize as the local governments
had anticipated; in addition, they induced more patronage.
As concerns the development of small adjacent lots, adopting a cooperative building
method was a good strategy for obtaining the cooperation of small landlords and getting them
involved. Because they were insistent on their property rights, it was easy to imagine that they
would not release ownerships of their land. Therefore, a cooperative building was thought to be
a desirable alternative. Because ownership of the area close to downtown stations tends to be
complicated due to the relatively long history and higher price of the land as compared with
other areas, this was a good lesson for any private developer owning land near a downtown
station.
In terms of the function of this project, it not only added a large commercial facility to
the station but made new transfer routes for passengers within the station. The former made
Ikebukuro Station a revenue-producing joint development, and the latter facilitated passengers
transferring from one railroad line to another. This function was critical because the building
was enormous; it would have confused passengers if there had not been elaborate new routes.
The combination of a new building and new connections to existing transportation facilities is
one of the lessons to be drawn from the Metropolitan Plaza project.
This project also shown us that a large joint development should provide good
connections between developed buildings and the outside surroundings, as well as existing
transportation facilities with a station. Metropolitan Plaza created such good connections as an
atrium at the northwest corner, and a public passageway on the ground floor, as well as a
pedestrian deck on the second floor which prevented the separation of the development from its
surrounding neighborhood.
As regards the planning period for this project, it took about ten years from the
foundation of the Committee for the Redevelopment of the West Gate Side of Ikebukuro Station
Document related concepts
no text concepts found