Download English

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

Zulu grammar wikipedia, lookup

Lexical semantics wikipedia, lookup

English clause syntax wikipedia, lookup

Preposition and postposition wikipedia, lookup

Kannada grammar wikipedia, lookup

Pleonasm wikipedia, lookup

American Sign Language grammar wikipedia, lookup

Japanese grammar wikipedia, lookup

Chichewa tenses wikipedia, lookup

Portuguese grammar wikipedia, lookup

Modern Hebrew grammar wikipedia, lookup

French grammar wikipedia, lookup

Comparison (grammar) wikipedia, lookup

Chinese grammar wikipedia, lookup

Spanish verbs wikipedia, lookup

Icelandic grammar wikipedia, lookup

Pipil grammar wikipedia, lookup

Scottish Gaelic grammar wikipedia, lookup

Ancient Greek grammar wikipedia, lookup

Ancient Greek verbs wikipedia, lookup

Serbo-Croatian grammar wikipedia, lookup

Swedish grammar wikipedia, lookup

Russian grammar wikipedia, lookup

Lithuanian grammar wikipedia, lookup

Turkish grammar wikipedia, lookup

Yiddish grammar wikipedia, lookup

Spanish grammar wikipedia, lookup

Italian grammar wikipedia, lookup

Latin syntax wikipedia, lookup

Esperanto grammar wikipedia, lookup

Macedonian grammar wikipedia, lookup

Malay grammar wikipedia, lookup

English grammar wikipedia, lookup

Polish grammar wikipedia, lookup

Transcript
BTS
SEMESTER VI OPEN CORE
ENGLISH FOR CAREERS
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
1. The grammar which describes the formation of words is called
a) Phonology
b) Morphology
c) Syntax
d) Stylistics
2. The grammar which describes the construction of meaningful phrases,
clauses and sentences out of words is called
a) Phonology
b) Morphology
c) Syntax
d) Stylistics
3. Words used as the name of persons , places and things are
a) Adjectives
b) Verbs
c) Pronouns
d) Nouns
4. Words used to describe an action
a) Adverbs
b) Verbs
c) Adjectives
d) Nouns
5. Words that indicates the relationship of a noun to another word
a) Conjunctions
b) Interjections
c) Prepositions
d) Pronouns
6. Words that replace or stand for noun
a) Adjectives
b) Conjunctions
c) Pronouns
d) Adverbs
7. Words that describe a noun
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions
8. Words that join other words or group of words or parts of a sentence
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions
9. Words that modify a verb
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions
10. Words that describe sudden feelings
a) Conjunctions
b) Interjections
c) Prepositions
d) Pronouns
11.Basic unit of writing
a) Words
b) Sentence
c) Phrase
d) Clause
12.The noun to which the sentences verb refers
a) Subject
b) Predicate
c) Pronoun
d) Interjection
13.Sentences that state facts
a) Interrogative
b) Declarative
c) Imperative
d) Exclamatory
14.A sentence which asks a question
a) Interrogative
b) Declarative
c) Imperative
d) Exclamatory
15.Sentences that express strong emotions
a) Interrogative
b) Declarative
c) Imperative
d) Exclamatory
16.Sentences used to give order , commands or requests
a) Interrogative
b) Imperative
c) Exclamatory
d) Declarative
17.The tense used to express an action which was in progress at some point
of time limits are not mentioned
a) Simple past tense
b) Present continuous tense
c) Past continuous tense
d) Present perfect tense
18.The tense used to express an action that began in the past and in progress
till the time of speaking
a) Simple present tense
b) Present perfect tense
c) Past continuous tense
d) Present perfect continuous tense
19.It is used at the end of a sentence stating the fact or an indirect question
a) Comma
b) Colon
c) Full stop
d) Semi colon
20.At the end of a sentence which expresses strong feeling
a) Question mark
b) Colon
c) Exclamatory mark
d) Full stop
21.It is used to separate a direct quotation from the rest of the sentences
a) Colon
b) Semi colon
c) Comma
d) Full stop
22.It is used to mark a separation between two parts of a sentence that can
otherwise stand as separate sentences
a) Colon
b) Semi colon
c) Comma
d) Full stop
23.What is meant by redundancy
a) Flexibility
b) Continuity
c) Repetition
d) Reliability
24.Which is the pronoun that must be the subject never the object of a verb
a) Me
b) I
c) Him
d) Us
25.Which is the possessive pronoun
a) You’re
b) Us
c) Your
d) It’s
26.It conveys a wealth of information in face to face communication
a) Pause
b) Intonation
c) Body language
d) Stress
27.What indicates an assertive and composed personality while speaking
a) Free use of hands
b) Limited use of hands
c) No use of hands
d) Bold gestures
28.…………….. is the index of mind during communication
a) Eyes
b) Face
c) Hands
d) Personal appearance
29.What indicates confidence while speaking
a) Widening of eyes
b) Steady eye contact
c) Unsteady eyes
d) Piercing eyes
30.A well groomed person indicates ……………while speaking
a) Assertive personality
b) Aggressive personality
c) Carelessness
d) Submissiveness
31.Which is the correct usage
a) I would be going to Mangalore today
b) I will be going to Mangalore today
c) I could be going to Mangalore today
d) I should be going to Mangalore today
32.
Which is the correct usage
a) This is my own brother
b) This is my cousin brother
c) This is my cousin
d) This is my cousin sister
33.
It is developed ,organized and well prepared talk or speech that
makes use of suitable aids
a) Interview
b) Presentation
c) Group discussion
d) communication
34.
presentation where the time given for preparation is minimal
a) extemporaneous presentation
b) impromptu presentation
c) seminar presentation
d) project presentation
35.
presentation where the time given for preparation is adequate
a) impromptu
b) Extemporaneous
c) Seminar presentation
d) Project presentation
36.
Presentation where sufficient time is given to write a research article
that can be read out to the audience
a) Impromptu
b) Extemporaneous
c) Seminar presentation
d) Project presentation
37.
Which pattern of presentation is useful for a subject that has time as
an important factor
a) Topical pattern
b) Cause effect pattern
c) Chronological pattern
d) Spatial pattern
38.
The presentation pattern used while describing a scene or geographical
location
a) Chronological
b) Spatial
c) Cause effect pattern
d) Topical
39.
The presentation pattern used while presenting a matter that deals
with problems and issues
a) Chronological
b) Spatial
c) Cause effect pattern
d) Topical
40.
What helps most to reduce stage fear while making a presentation
a) Preparation
b) Planning
c) Practicing
d) Evaluation
41.
It suggests the direction in which we are moving while making a
presentation
a) Sign posting
b) Pause
c) Repetition
d) Planning
42.
While making a presentation maintaining an average speed of
………………. Words per minute is best
a) 200
b) 150
c) 100
d) 250
43.
The emotional state of a person is indicated by
a) Pitch of the voice
b) Eye contact
c) Movements of hands
d) Movement on the stage
44.
A high pitch indicates
a) Self control
b) Nervousness
c) Confidence
d) Fearlessness
45.
A low pitch indicates
a) Confidence
b) Self control
c) Nervousness
d) Fearlessness
46.
What is the crux of a presentation
a) Audibility
b) Preparation
c) Planning
d) Evaluation
47.
Beating around the bush in presentation means
a) Repetition
b) Deviation from the main topic
c) Making pause in between
d) Asking question in between
48.
Eating and drinking while talking on the phone indicates
a) You are serious about the call
b) You are not serious about the call
c) You are interested to speak
d) You are listening well
49.
Which is the incorrect usage
a) I am shanthi
b) My name is shanthi
c) Myself shanthi
d) None of the above
50.
Which is the incorrect usage
a) What is your good name?
b) What is your name?
c) Could you tell me your name?
d) Shall I know your name?
51.
What indicates a submissive personality during communication
a) Free use of hands
b) No use of hands
c) Bold gestures
d) Usage of hands above the neck
52.
What indicates an over-enthusiastic personality while speaking
a) Bold gestures
b) No use of hands
c) Free use of hands
d) Limited use of hands
53.
What indicates shyness which speaking
a) Steady eye contact
b) Widening of eyes
c) Unsteady eye contact
d) Piercing eye contact
54.
What indicates an aggressive personality while speaking
a) Steady eye contact
b) Widening of eyes
c) Unsteady eye contact
d) Piercing eye contact
55.
The study of the use of physical space around the people while
communication
a) Syntax
b) Stylistics
c) Proxemics
d) Morphology
56.
Heavy makeup and heavy jewellery convey
a) A submissive personality
b) An aggressive personality
c) An over – enthusiastic personality
d) A came less personality
57.
Phrases that begin with a preposition and have a noun or pronoun
a) Phrasal verbs
b) Prepositional phrases
c) Adverbial phrases
d) Noun phrase
58.
Time of the action in a sentence indicated by
a) Tense
b) Parts of speech
c) Clause
d) Prepositions
59.
Tense used to express habitual actions
a) Present continues
b) Present perfect tense
c) Simple present tense
d) Simple future tense
60.
Tense used to indicate the actions still to take place
a) Present continues tense
b) Present perfect tense
c) Simple present tense
d) Simple future tense
61.
It is used to separate a series of items , phrases or adjective in a
sentence
a) Full stop
b) Comma
c) Semi colon
d) Colon
62.
It is used to separate elements when commas alone will cause
confusion
a) Full stop
b) Colon
c) Semi colon
d) Comma
63.
It tells the reader that what follows is equivalent of he what proceeds it
a) Comma
b) Semi colon
c) Colon
d) Full stop
64.
Et cetera (etc) means
a) Again
b) So
c) And so forth
d) Because
65.
The contraction of ‘it has’ or ‘it is’
a) Its
b) It’s
c) Its’
d) its
66.
What is the superlative form of the adjective ‘good’
a) More good
b) Most good
c) Better
d) Best
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
What is the superlative form of the adjective ‘bad’
a) Worse
b) Most bad
c) Worst
d) Badest
What is the comparative form of the adjective ‘easy’
a) More easy
b) Easier
c) Most easy
d) Easiest
What is the comparative degree of the adjective ‘light’
a) Light
b) Lighted
c) More lighter
d) Lightest
The superlative form of the adjective ‘relaxed’
a) More relaxed
b) Most relaxed
c) Relaxer
d) Relaxest
The comparative form of the adjective ‘cheap’
a) Cheapest
b) Mine cheap
c) Cheaper
d) Most cheap
She must weep ……………….she will die
a) But
b) And
c) Or
d) So
…………… he is mad or he feigns madness
a) Neither
b) Either
c) Not only
d) Else
Our hoard is little , …………….. our hearts are great
a) And
b) But
c) So
d) Because
God made the country ……………….. man made the town
a) Because
b) So
c) And
76.
77.
78.
79.
80.
81.
82.
83.
84.
d) Or
In which sentences does the adverb state ‘when’’?
a) Latha sleeps peacefully after exercising at night
b) The maid shouted loudly at the dog
c) She goes for a walk daily after dinner
d) She walked slowly
In which sentences does the adverb state ‘how’?
a) She came home late today
b) She cooks so well
c) The newly hired waitress came last
d) He comes daily
In which sentence does the adverb state ‘where’?
a) She speaks very loudly
b) She was very surprised to find her aunt standing there
c) The manager found it difficult to work with her male subordinates
d) She writes so well
In which sentences does the adverb state ‘to what extent’
a) She types fast
b) She writes neatly
c) She is too tired to play tennis again
d) She speaks slowly
In which sentences does the adverb state ‘how often’
a) She usually finishes her work first
b) Sita soon decided to leave her home
c) Gayathri walked slowly
d) She sings well
The girl is found …………….. music
a) With
b) Of
c) For
d) In
She got led up ………………… city life
a) With
b) Of
c) For
d) In
He has chain …………….. gold?
a) Of
b) With
c) For
d) In
If he comes early he ,……………….
a) Would get the train
b) Will get the train
85.
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
c) Would have won the game
d) Can win the game
If you prepared well, you ……………..
a) Would win the game
b) Would have won the game
c) Will win the game
d) Can win the game
If he had invited me , I
a) I will come
b) I would come
c) I could come
d) I would have come
‘Act up’ means
a) To act without thought
b) To misbehave
c) To entertain
d) To perform
Bank upon means
a) To rely on
b) To borrow money
c) To invest
d) To encourage
Call off means
a) To invite
b) To visit
c) To cancel
d) To postponed
Drop in means
a) To invite
b) To visit
c) To cancel
d) To fall down
Count on means
a) To measure
b) To discover
c) To invent
d) To trust
Carry out means
a) To begin
b) To conduct
c) To continue
d) To stop
Let down means
a) To disappoint
b) To search out
c) To allow
d) To come
94.
Show up means
a) To perform
b) To act
c) To come
d) To go
95.
Make up means
a) To prepare
b) To begin
c) To invent
d) To decorate
96.
Let us go ,…………………..?
a) Aren’t you
b) Shall we
c) Aren’t I
d) Do we
97.
I am not mad,…………….?
a) Am I
b) Aren’t I
c) Do I
d) Am n’t I
98.
Opposite of the word ‘vice’
a) Bad
b) Good
c) Virtue
d) True
99.
Opposite of the word ‘etiquette’
a) Netiquettce
b) Unetiquette
c) Inetiquette
d) Detiquettce
100. It is ……………………………..utopian project
a) A
b) An
c) The
d) And
101.
a)
b)
c)
d)
Two important parts of an application:
Resume and cover letter
Work experience and job object
Body and subject
Personal details and reference
102.
………….is a format document that details an individual’s career
profile
a) Cover letter
b) Interview
c) Resume
d) Presentation
103.
Resume is a ………………………….word
a) Indian
b) French
c) American
d) Latin
104.
Resume pronounced as
a) Razum
b) Rezume
c) Rizum
d) Rizume
105.
The primary aim of a resume :
a) To make you stand out in the crown
b) To record your contact details
c) To secure job
d) To get a call for an interview
106.
…………………..is a letter of introduction that usually accompanies
document .
a) Resume
b) Cover letter
c) CV
d) Bio data
107.
The first demand in the format of cover letter
a) Body
b) Date
c) Subject
d) Address of the applicant
108.
In a call letter ,date should be written as;
a) 20 march 2014
b) 20 /03/2014
c) 20-03-2014
d) 20/03/14
109.
Applicants were asked to sent in a CV with a ……………………….
a) Data base
b) Time limit
c) Back ground
d) Cover letter
110.
Interviewers asked questions about each candidates
a) Resume
b) Cover letter
c) Back ground
d) Data base
111.
Applicants demonstrated communication skills by engaging
in………………………..
a) Small talk
b) Back ground
c) Cover letter
d) Data base
112.
An example for informal interview:
a) Job interview
b) promotion interview
c) celebrity interview
d) orientation interview
113.
In a structured interview :
a) All questions explored thoroughly
b) Employ techniques that will place the candidate under the practice
c) A set of standard questions is asked to all the candidates
d) Evaluation and preparation are not aimed towards selection of any
kind
114.
Among the following one is not included in a non verbal
communication
a) Your personal appearance
b) Resume you have drafted
c) The entitle you follow
d) Your body language
115.
The gesture ‘looking at the floor, ceiling, table or walls’ means that
you
a) Are nervous
b) Are telling a lie
c) Have heard enough and you will to speak
d) Realize that you are caught lying
116.
…………………....are to motivate the candidate to talk about
something broadly
a) Closed question
b) Reflective questions
c) Probing questions
d) Open ended questions
117.
Would you like to be posted in Mumbai ?is a
a) Probing questions
b) Reflective questions
c) Loaded questions
d) closed questions
118.
…………………………..encourage the interview to talk in greater
depth about a particular topic
a) Probing questions
b) Loaded questions
c) Reflective questions
d) Closed questions
119.
In reflective questions
a) Judge the candidates ability to handle sensitive and difficult
situations
b) Confirm the statements given by the candidates
c) Encourage the interviewee to talk in greater depth.
d) Candidate does not have the freedom of selection
120.
Pick out the odd one out
a) Note down the questions
b) Be very clear and audible
c) Be in hurry to answer
d) Check your pace
121.
Depending up on the nature of questions being asked at job
interviews it can be classified in to
a) 5
b) 4
c) 3
d) 6
122.
Based on the methodology followed by the panel interviews can be
broadly divided into
a) 3
b) 2
c) 4
d) 6
123.
Based on the situation ,nature ,and purpose interviews are broadly
divided in to
a) 4
b) 2
c) 3
d) 5
124.
‘tell us something about yourself ‘is a
a) Loaded questions
b) Reflective questions
c) Open ended questions
d) None of these
125.
The gesture ‘rubbing eyes’ avoiding eye contact ‘ means:
a) You are nervous
b) You realize that you caught laying
c) You have heard enough and you want to speak
d) You are telling lie
126.
Job interviews are more challenging now a days for reasons:
a) Limited vacancies for a large number of aspirins
b) Growing competitions in the job market
c) Increasing focus on the candidates personal and inter personal skill
d) All of the above
127.
……………………help you to develop critical thinking skills
persuasion and negotiating skill team building abilities and interpersonal
communication
a) Interview
b) Group discussion
c) Presentation
d) None of these
128.
In a structured group discussion model,
a) Each participants is given a chance to speak
b) Anyone can participate at any time and do not follow right sequence
c) All of the above
d) None of the above
129.
In………………………..group discussion modal any can participate at
any time and do not follow rigid sequence
a) Structured
b) Unstructured
c) Abstract
d) Concrete
130.
Which is not a persuasive strategy in a GD?
a) Content
b) Communication
c) Work experience
d) Critical thinking
131.
Topics given in a group discussion can be divided in to:
a) Abstract
b) Current
c) Concrete
d) None of the above
132.
………………….need factual content in combination with the right
perspective
a) Abstract
b) Current
c) Concrete
d) None of the above
133.
…………………..need interpretations and creative thinking more than
facts
a) Concrete
b) Fact oriented
134.
135.
136.
137.
138.
139.
140.
141.
142.
c) abstract
d) none of the above
concrete topic is also known as
a) abstract
b) Fact oriented
c) Interpretation
d) none of the above
Leadership trait of GD :
a) Being polite but firm
b) Handling difficult questions and criticisms
c) Turn-talking and effective intervention strategies
d) All of the above
Being polite but firm means that
a) You are rude
b) You want to win but you will trample over others
c) You want to win but you will not trample over others
d) You want to win
Pick out the odd one regarding a GD
a) Be polite
b) Be silent
c) Share time fairly
d) Listen to others points
The topic doconfall of XYZ company is an example for:
a) Current topic
b) Social topic
c) Economic
d) Case study
The topic ‘a blue grass ‘ is an example for:
a) Abstract
b) Political
c) Social
d) None of above
Example for social topic
a) A white dot
b) A swine flue case
c) Euthanasia flue case
d) Women are better manager than men
The meaning of the phrasal verb ACT up:
a) To make a situation simpler
b) A beautiful young man
c) To behave or act badly or wrongly
d) None of the above
The meaning of the idiom ‘alpha and omega’
a) A completely different situation
b) The beginning and the end
c) To be diminishing from the post
d) To stop harassing or annoying them
143.
The idiomatic expression that has the meaning to be dismissed
from the post
a) Get the axe
b) A different ballgame
c) Be up in arms
d) An angel of mercy
144.
The idiomatic expression that has the meaning to become very
angry or exited
a) Keep at arm’s length
b) Here on axe to grind
c) Risk to the bait
d) Go up in the air
145.
The meaning of the idiom ‘an adonis’
a) A beautiful young man
b) To get on self organized
c) To make a situation simpler
d) Extremely old fashioned
146.
Is there……………………market near by?
a) An
b) The
c) A
d) None of these
147.
……………..river goes around two countries
a) The
b) A
c) An
d) None of these
148.
His father is …………IAS officer
a) The
b) An
c) A
d) None of these
149.
He is ford………..music
a) Off
b) The
c) On
d) Off
150.
He is engrossed …………………..studying
a) On
b) With
c) In
151.
152.
153.
154.
155.
156.
157.
158.
159.
d) Of
In the sentence ‘he is the room’ the preposition ‘in’ shows the :
a) Time relation
b) Place relation
c) Position relation
d) State relation
In the sentence ‘she is in a trouble’ the preposition in shows the :
a) State relation
b) Curve relation
c) Purpose relation
d) Time relation
The preposition that comes with the noun ‘accustomed’ in:
a) With
b) In
c) To
d) Of
The preposition that comes with the noun ‘known’ is:
a) For
b) Of
c) In
d) About
We made the payment ……………. Cheque
a) For
b) With
c) Of
d) By
The phrasal verb ‘pass away’ means
a) To complete
b) To miss
c) Die
d) None of these
The phrasal verb ‘pass out’ means
a) To complete
b) To finish
c) To fall a sleep
d) Become unconscious
The meaning of ‘let down’
a) To trust
b) To disappoint
c) To visit
d) To cancel
The phrasal verb ‘call off’ means
a) To conduct
b) To cancel
160.
161.
162.
163.
164.
of
165.
166.
167.
168.
c) To trust
d) To come
The phrasal verb ‘turn after’ means
a) To conduct
b) To cancel
c) To trust
d) To come
The abbreviation ‘vcf.’ refer to
a) The referred page number
b) With reference to
c) Pages
d) Figure
The most common errors found in email communication
a) Overtly verbose response
b) Sudden change of guard
c) Time difference related
d) All of the above
The meaning of ‘spill the beans’
a) To be or to become violently angry
b) To reveal confidential information
c) To have no money
d) The maximum amount of efforts
The idiom expression that has the meaning ‘the maximum amount
efforts’
a) Blood ,sweat and tears
b) Hoot the bill
c) Fit the bill
d) A bitter pill to swallow
The meaning of ‘too big for one’s boots’
a) Something difficult to accept
b) To be exactly what is required
c) Self important
d) Eat very little
Children …………… fairy tale
a) Has liked
b) Have liked
c) Like
d) Likes
Last Sunday we ……………………. To the zoo
a) Gone
b) Have gone
c) Has gone
d) Went
When I …………….. at his house ,he …………….
a)
b)
c)
d)
169.
a)
b)
c)
d)
170.
a)
b)
c)
d)
171.
a)
b)
c)
d)
172.
a)
b)
c)
d)
173.
a)
b)
c)
d)
174.
a)
b)
c)
d)
175.
a)
b)
c)
d)
176.
a)
b)
c)
d)
Arrived ,was still sleeping
Arrived , is still sleeping
Arrive ,was still sleeping
Arrives ,is still sleeping
I …………… for the bus since 7’o clock
Has been waiting
Has waited
Have been waiting
Have waited
As I ………… to school , I lost my pen
In going
Go
Have gone
Was going
In a well –oiled team ,the members
Contribute with ideas and solutions
Value the ideas and contributions of other members
Care about the team and the outcomes of the individual actions
All of the above
The characteristic of a good team are ………………….in number
8
3
5
2
The mantra in a good team is
Giving special preference
Conflict
Union
Feed back
In a successful team , each team member plays one of the
Fire roles
Four roles
Three roles
Two roles
The roles that has to play by each team member are
Creator
Leader
Implementer
All of these
…………… evaluate to and test ideas to all their liability
Creator
Completer
Leader
Implementers
177.
a)
b)
c)
d)
178.
a)
b)
c)
d)
179.
a)
b)
c)
d)
180.
a
b
c
d
181.
a.
b.
c.
d.
182.
a.
b.
c.
d.
183.
a.
b.
c.
d.
184.
a.
b.
c.
d.
185.
a.
b.
…………… are the one who originate and discover ideas
Completion
Creator
Leader
None of these
…………….. organize , manage and direct the team
Leaders
Completer
Creator
Implementers
Implementer:
Evaluate and test ideas to assess their viability
Are the ones who originate and discovers idea
Build up the team and find practical applications for the creators’
ideas
Organize , manage and direct the team
Team building is a:
Two stage process
Three stage process
Four stage process
Five stage process
The process involves in a team building are
Clarifying the team goals
Identifying the problem
Removing the barriers
All of the above
A barrier can occurs from
Ego tussles
Lack of adequate communication
Lack of adequate resource
All the above
Pick out the odd one out:
Interdependence
Removing the barriers
People skill
Member contribution
What is the meaning of the expression get in to some on fair?
To annoy them
To look one’s temper
To shows one’s feelings openly
To run away
The meaning of the expression ‘the midas touch’ is
The very thing that is needed
To desire them
186.
187.
188.
189.
190.
191.
192.
193.
194.
c. The ability to make money easily
d. To defeat someone completely
The meaning of the expression ‘talk a mile a minute’ is
a. An aim or ideal that cannot be achieved
b. To humble one self
c. To look ones temper
d. To talk rapidly and continuously
The meaning of the expression ‘a judas’ is
a. Too showy or grant
b. A person who is disloyal
c. To run away
d. To humble one self
The meaning of the expression ‘the daily grind is
a. One’s daily routine
b. That is very unlikely
c. To get revenge
d. A useless journey
The expression that has the meaning to get a very bad cold is :
a. Dead beat
b. Catch one’s death
c. Be all ears
d. Play it by ear
The expression that has the meaning is:
a. A tool’s errand
b. Dog eat dog
c. Double douche
d. None of these
We made the payment ………….cheque
a. For
b. By
c. with
d. in
what is the need ……………………a new car?
a. For
b. Of
c. In
d. About
I treasure my special bond………………….this town
a. For
b. Of
c. With
d. In
Neither Rahul nor I ………………the party
a. In attending
195.
196.
197.
198.
199.
200.
b. Are attaching
c. Attend
d. Am attending
Hail of the money already been spend
a. Hare
b. Had
c. Has
d. None of these
Do you …………….feel nervous before the examination?
a. Currently
b. Usually
c. Eventually
d. Quickly
The food was ………….hot for me
a. Too
b. To
c. Very
d. Well
He entered the room ………..and sat in the corner
a. Quickly
b. Quietly
c. Incredibly
d. Eventually
An example for a continuative case:
a. This is the boy who has stolen my pen
b. This is the book that I have bought
c. Look at this child whose parents are dead
d. Jack who is engineer build this bridge
The active voice of the present continues tense:
a. Am/ is/are+ past participle
b. Am/ is/are+ present participle
c. Am/ is/are+being+ past participle
d. Root verb/root verb+s
Answer
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
b
c
d
b
c
c
b
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
d
c
b
b
a
b
a
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
c
b
c
d
c
c
a
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
b
c
b
c
c
a
b
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)
b
a
b
c
b
b
b
36)
37)
38)
39)
40)
41)
42)
43)
44)
45)
46)
47)
48)
49)
50)
51)
52)
53)
54)
55)
56)
57)
58)
59)
60)
61)
62)
63)
64)
65)
66)
67)
68)
69)
70)
71)
72)
73)
74)
75)
76)
77)
78)
79)
c
c
b
c
c
a
b
a
b
b
a
b
b
c
a
b
a
c
b
c
b
b
a
c
d
b
c
c
c
b
d
c
b
b
b
c
c
b
b
c
c
b
b
c
80) a
81) b
82) a
83) a
84) b
85) a
86) d
87) b
88) a
89) c
90) b
91) d
92) b
93) a
94) c
95) c
96) b
97) a
98) c
99) a
100) a
101) a
102) c
103) b
104) a
105) d
106) b
107) d
108) a
109) d
110) c
111) a
112) c
113) c
114) b
115) a
116) d
117) d
118) a
119) b
120) c
121) a
122) a
123) b
124) c
125) d
126) d
127) b
128) a
129) b
130) c
131) a
132) c
133) c
134) b
135) d
136) c
137) b
138) d
139) a
140) c
141) c
142) b
143) a
144) b
145) a
146) c
147) a
148) b
149) d
150) c
151) b
152) a
153) c
154) a
155) d
156) c
157) d
158) b
159) b
160) a
161) b
162) d
163) b
164) a
165) c
166) c
167) d
168) a
169) c
170) d
171) d
172) a
173) c
174) b
175) d
176) b
177) b
178) a
179) c
180) b
181) d
182) d
183) b
184) a
185) c
186) d
187) b
188) a
189) b
190) c
191) b
192) a
193) c
194) d
195) c
196) b
197) a
198) b
199) d
200) b
201)
202)
203)
204)