Download Chapter 9

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the workof artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

Electrocardiography wikipedia , lookup

Management of acute coronary syndrome wikipedia , lookup

Cardiovascular disease wikipedia , lookup

Artificial heart valve wikipedia , lookup

Coronary artery disease wikipedia , lookup

Antihypertensive drug wikipedia , lookup

Lutembacher's syndrome wikipedia , lookup

Cardiac surgery wikipedia , lookup

Quantium Medical Cardiac Output wikipedia , lookup

Dextro-Transposition of the great arteries wikipedia , lookup

Transcript
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
1. A septum is a:
A) dividing wall
B) pathway in the circulation
C) pointed region of an organ
D) pathway through the heart
E) valve
Ans: A
2. The aortic and pulmonic valves are:
A) mitral valves
B) carotid valves
C) bicuspid valves
D) venae cavae
E) semilunar valves
Ans: E
3. The valve between the left atrium and ventricle is the:
A) aortic
B) septal
C) tricuspid
D) semilunar
E) mitral
Ans: E
4. The heart contracts during:
A) asystole
B) diastole
C) systole
D) Purkinje
E) manometry
Ans: C
5. A sphygmomanometer is used to measure:
A) blood pressure
B) pulse
C) fibers
D) temperature
E) sounds
Ans: A
Page 1
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
6. A vessel that carries blood back to the heart is a(n):
A) capillary
B) arteriole
C) aorta
D) artery
E) vein
Ans: E
7. The thoracic duct:
A) carries blood to the tissues
B) drains lymph from the lower body and upper left side
C) drains blood from the head and neck
D) carries lymph to the tissues
E) drains lymph from the upper right side of the body
Ans: B
8. Which of the following is not considered to be part of the lymphatic system?
A) liver
B) thymus gland
C) spleen
D) nodes
E) tonsils
Ans: A
9. The plural of atrium is:
A) atrial
B) atria
C) atrias
D) atriums
E) atrices
Ans: B
10. A valvotome is a(n):
A) instrument for incising a valve
B) flap of a valve
C) instrument for measuring a valve
D) cusp of a valve
E) fiber of a valve
Ans: A
Page 2
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
11. The adjective for arteriole is:
A) arteriolic
B) arterial
C) arteriolar
D) venule
E) venous
Ans: C
12. A term that means within a vein is:
A) extravascular
B) intravenous
C) intervenous
D) intraphlebic
E) intervascular
Ans: B
13. Polyarteritis is:
A) constriction of two arteries
B) inflammation of a large artery
C) removal of tissue from an artery
D) inflammation of many arteries
E) formation of tissue around arteries
Ans: D
14. Arteriosclerosis is:
A) hardening of an artery
B) widening of an artery
C) dilatation of an arteriole
D) growth of an artery
E) shrinking of an arteriole
Ans: A
15. Lymphadenopathy is:
A) removal of a lymph node
B) inflammation of a lymphatic vessel
C) an x-ray image of lymphatic vessels
D) shrinking of a lymph node
E) any disease of a lymph node
Ans: E
Page 3
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
16. A lymphocyte is a:
A) location within the lymphatic system
B) cell found in the lymphatic system
C) lymph node
D) cell that produces a red blood cell
E) cell that migrates to the heart
Ans: B
17. A lymphangioma is a(n):
A) inflammation of the tonsils
B) tumor of lymphatic vessels
C) tumor of lymph nodes
D) inflammation of lymphatic vessels
E) removal of lymph nodes
Ans: B
18. The root in ischemia means:
A) pain
B) hardening
C) blood
D) lack
E) heart
Ans: D
19. Thrombosis is:
A) an increase in blood supply
B) formation of a blood clot
C) transportation of lipids in the blood
D) a tumor of a lymph node
E) an ultrasound study of blood vessels
Ans: B
20. A slower-than-average heart rate is termed:
A) diastole
B) tachycardia
C) emphysema
D) bradycardia
E) syncope
Ans: D
Page 4
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
21. An enlarged and twisted vein is a varix. The adjective and plural forms of varix are:
A) varicose and varices
B) varicose and varides
C) varidal and varices
D) varial and varices
E) varicose and varinges
Ans: A
22. A sinus rhythm originates in the:
A) SA node
B) AV node
C) Purkinje fibers
D) bundle of His
E) apex of the heart
Ans: A
23. Phonocardiography is a(n):
A) x-ray study of the heart
B) photograph of the heart in action
C) study of the heart using a catheter
D) recording of heart sounds
E) type of stress test
Ans: D
24. All of the following are drugs used to treat the heart except:
A) stent
B) digitalis
C) nitroglycerin
D) beta-adrenergic blocking agent
E) calcium channel blocker
Ans: A
25. The abbreviation CPR stands for:
A) creatine phosphoreaction
B) cardiovascular resuscitation
C) cardiopulmonary resuscitation
D) chronic pulmonary resuscitation
E) congestive peripheral restoration
Ans: C
Page 5
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
26. The abbreviation ECG stands for:
A) elevated creatine glutamine
B) elevated coronary enzymes
C) electrocoronary glucose
D) electrocardiovascular
E) electrocardiogram
Ans: E
27. A heart murmur is a(n):
A) abnormal sound
B) irregular beat
C) prolapsed valve
D) rapid beat
E) slow beat
Ans: A
28. Angiography is a(n):
A) x-ray study of vessels
B) x-ray study of the ventricles
C) measurement of an atrium
D) spasm of vessels
E) study of pressure in vessels
Ans: A
29. In phlebostasis:
A) blood flow stops in a vein
B) blood flow speeds up in an artery
C) blood does not reach a venule
D) blood flow stops in an artery
E) blood flows back to a capillary
Ans: A
30. The ductus arteriosus and foramen ovale are found in the:
A) fetus
B) young child
C) leg
D) head
E) brain
Ans: A
31. The apex of the heart points towards the right lung.
A) True
B) False
Ans: B
Page 6
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
32. The endocardium makes up the outer layer of the heart.
A) True
B) False
Ans: B
33. Blood exits the right ventricle through the pulmonic valve.
A) True
B) False
Ans: A
34. The first heart sound is due to the opening of the tricuspid and bicuspid valves.
A) True
B) False
Ans: B
35. The heart contracts during systole.
A) True
B) False
Ans: A
36. Arteries carry blood away from the heart.
A) True
B) False
Ans: A
37. The largest artery in the body is the femoral artery.
A) True
B) False
Ans: B
38. Venules are the site of exchange between blood and tissues.
A) True
B) False
Ans: B
39. Blood pressure is the force exerted by blood against the wall of a blood vessel.
A) True
B) False
Ans: A
40. The T wave represents depolarization of the ventricles.
A) True
B) False
Ans: B
Page 7
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
41. The SA node is the pacemaker of the heart.
A) True
B) False
Ans: A
42. Lymph from the right foot drains into the left subclavian vein.
A) True
B) False
Ans: A
43. Lymph nodes filter lymph.
A) True
B) False
Ans: A
44. A heart murmur is an abnormal heart sound.
A) True
B) False
Ans: A
45. Thrombosis causes athersclerosis.
A) True
B) False
Ans: B
46. Lymph node inflammation is termed lymphangiitis.
A) True
B) False
Ans: B
47. The spleen filters blood and destroys old red blood cells.
A) True
B) False
Ans: A
48. The word apnea means labored breathing.
A) True
B) False
Ans: B
49. Arterial inflammation is termed phlebitis.
A) True
B) False
Ans: B
Page 8
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
50. Nitroglycerine is used to treat angina pectoris.
A) True
B) False
Ans: A
51. The thick muscular layer of the heart is the _________________.
Ans: myocardium
52. The heart pumps blood to the lungs through the _________________ circuit.
Ans: pulmonary
53. The superior and inferior venae cavae bring blood into the _________________.
Ans: right atrium
54. Impulses travel in the heart from the AV bundle to the _________________.
Ans: bundle branches
55. The left ventricle pumps blood into the _________________.
Ans: aorta
56. A small vein is a(n) _________________.
Ans: venule
57. Downward displacement of the heart is called _________________.
Ans: cardioptosis
58. A term that means between the ventricles is _________________.
Ans: interventricular
59. A term that means around a vessel is _________________.
Ans: perivascular
60. A term that means dilatation of a vein is _________________.
Ans: phlebectasia
61. Narrowing of the aorta is termed _________________.
Ans: aortostenosis
62. A term that means absence of the spleen is _________________.
Ans: asplenia
63. The adjective for tonsil is _________________.
Ans: tonsillar
Page 9
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
64. A weakened and expanded arterial wall is termed a(n) _________________.
Ans: aneurysm
65. A type of chest pain that may signal coronary artery disease is _________________.
Ans: angina pectoris
66. The scientific name for a “heart attack” is _________________.
Ans: myocardial infarction
67. Enlarged veins in the rectum are _________________.
Ans: hemorrhoids
68. A term that means additional heartbeat is _________________.
Ans: extrasystole
69. Drugs that widen blood vessels are called _________________.
Ans: vasodilators
70. An AED is used to correct _________________.
Ans: atherosclerosis
Use the following to answer questions 71-80:
Matching
A drug that decreases heart rate
A drug that lowers blood lipid concentrations
A fast heart rate
A slow heart rate
Abnormal dilation of a blood vessel
An abnormal heart sound heard in auscultation
An abnormality in the heart's rhythm
An enzyme used to dissolve blood clots
Obstruction of a blood vessel by a blood clot
Very rapid contractions of the atria or ventricles
71. Bradycardia
Ans: A slow heart rate
72. Tachycardia
Ans: A fast heart rate
73. Arrhythmia
Ans: An abnormality in the heart's rhythm
Page 10
Chapter 9: Circulation: The Cardiovascular and Lymphatic Systems
74. Aneurysm
Ans: Abnormal dilation of a blood vessel
75. Embolism
Ans: Obstruction of a blood vessel by a blood clot
76. Bruit
Ans: An abnormal heart sound heard in auscultation
77. Flutter
Ans: Very rapid contractions of the atria or ventricles
78. Digitalis
Ans: A drug that decreases heart rate
79. Statin
Ans: A drug that lowers blood lipid concentrations
80. Streptokinase
Ans: An enzyme used to dissolve blood clots
Page 11