Download c) the mode

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

History of statistics wikipedia, lookup

Taylor's law wikipedia, lookup

Bootstrapping (statistics) wikipedia, lookup

Transcript
Susan A. Nolan and Thomas E. Heinzen
Statistics for the Behavioral Sciences
Second Edition
Chapter 4:
Central Tendency and Variability
iClicker Questions
Copyright © 2012 by Worth Publishers
Chapter 4
1. Which of the following is an example of a measure of
central tendency?
a) the mean
b) the median
c) the mode
d) all of the above
Chapter 4
(Answer)
1. Which of the following is an example of a measure of
central tendency?
a) the mean
b) the median
c) the mode
d) all of the above
Chapter 4
2. Maria wants to calculate the class average for her
Statistics class. She adds together her scores for Exam
1, Exam 2, and Exam 3. She then divides this total by
3. Maria has just calculated her:
a) variance.
b) mode.
c) median.
d) mean.
Chapter 4
(Answer)
2. Maria wants to calculate the class average for her
Statistics class. She adds together her scores for Exam
1, Exam 2, and Exam 3. She then divides this total by
3. Maria has just calculated her:
a) variance.
b) mode.
c) median.
d) mean.
Chapter 4
3. A parameter is a number based on:
a) the most frequently occurring score in a distribution of
scores.
b) the variance of scores.
c) a sample taken from a population.
d) the whole population.
Chapter 4
(Answer)
3. A parameter is a number based on:
a) the most frequently occurring score in a distribution of
scores.
b) the variance of scores.
c) a sample taken from a population.
d) the whole population.
Chapter 4
4. What is the median for the following distribution of
scores: 2, 2, 8, 10, 27?
a) 2
b) 8
c) 27
d) 9.8
Chapter 4
(Answer)
4. What is the median for the following distribution of
scores: 2, 2, 8, 10, 27?
a) 2
b) 8
c) 27
d) 9.8
Chapter 4
5. Which of the following terms best describes the following
distribution of scores: 2, 3, 7, 7, 7, 7, 8, 10, 15?
a) unimodal
b) bimodal
c) multimodal
d) all of these
Chapter 4
(Answer)
5. Which of the following terms best describes the following
distribution of scores: 2, 3, 7, 7, 7, 7, 8, 10, 15?
a) unimodal
b) bimodal
c) multimodal
d) all of these
Chapter 4
6. Consider the following distribution of scores: 2, 2, 8, 10,
37. Within the context of this distribution, the number 37
would represent:
a)
b)
c)
d)
an outlier.
the range.
the mode.
the variance.
Chapter 4
(Answer)
6. Consider the following distribution of scores: 2, 2, 8, 10,
37. Within the context of this distribution, the number 37
would represent:
a)
b)
c)
d)
an outlier.
the range.
the mode.
the variance.
Chapter 4
7. Which type of measure of central tendency is most
appropriate to use when one particular score dominates
a distribution and the data are at the nominal level?
a) the mean
b) the median
c) the mode
d) none of these
Chapter 4
(Answer)
7. Which type of measure of central tendency is most
appropriate to use when one particular score dominates
a distribution and the data are at the nominal level?
a) the mean
b) the median
c) the mode
d) none of these
Chapter 4
8. Which of the following distribution of scores has a range
of 10?
a) 2, 6, 7, 9 10
b) 9, 9, 10, 11, 11
c) 3, 10, 10, 10, 10, 14
d) 102, 103, 104, 105, 106, 112
Chapter 4
(Answer)
8. Which of the following distribution of scores has a range
of 10?
a) 2, 6, 7, 9 10
b) 9, 9, 10, 11, 11
c) 3, 10, 10, 10, 10, 14
d) 102, 103, 104, 105, 106, 112
Chapter 4
9. The average of the squared deviations from the mean is
referred to as:
a) the standard deviation.
b) the median.
c) the range.
d) the variance.
Chapter 4
(Answer)
9. The average of the squared deviations from the mean is
referred to as:
a) the standard deviation.
b) the median.
c) the range.
d) the variance.
Chapter 4
10. To calculate the standard deviation you can:
a) square the variance.
b) take the square root of the variance.
c) square the mean.
d) add up all the scores in the distribution of scores.
Chapter 4
(Answer)
10. To calculate the standard deviation you can:
a) square the variance.
b) take the square root of the variance.
c) square the mean.
d) add up all the scores in the distribution of scores.
Chapter 4
11. The interquartile range may be a better choice than the
range if:
a)
b)
c)
d)
you have a large set of numbers to work with.
your median is larger than your mode.
you have an outlier score in your data.
your standard deviation is less than zero.
Chapter 4
(Answer)
11. The interquartile range may be a better choice than the
range if:
a)
b)
c)
d)
you have a large set of numbers to work with.
your median is larger than your mode.
you have an outlier score in your data.
your standard deviation is less than zero.