Download Digestive System Quiz 2

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

Gastric bypass surgery wikipedia, lookup

Transcript
Student Academic Learning Services
Page 1 of 3
The Digestive System
1. The broad band of loose connective tissue beneath the mucosa that contains blood vessels, lymph
and nerves is called the:
a. mucosa
b. submucosa
c. muscularis
d. serosa
e. diverticulum
2. When you hold a piece of bread in your mouth, what enzyme initiates the process of starch
digestion?
a. salivary lipase
b. salivary protease
c. salivary sucrose
d. salivary amylase
e. salivary lactase
3. The rhythmic contractions of the digestive tract that allow the movement of food are called:
a. peritoneum
b. periosteum
c. peristalsis
d. perineum
e. none of the above
4. The _____________ is a muscular tube that passes food from the mouth to the stomach.
a. esophagus
b. trachea
c. nasopharynx
d. epiglottis
e. pharynx
5. The “ball” of food that is swallowed and moved through the esophagus is called the
a. sphincter
b. cannula
c. bolus
d. chyme
e. chyle
www.durhamcollege.ca/sals
905.721.2000 ext. 2491
Student Services Building (SSB), Room 204
This document last updated: 7/29/2011
Student Academic Learning Services
Page 2 of 3
6. The primary function of the stomach is:
a. to break down fats.
b. to store food, churn, begin digestion
c. to absorb major nutrients
d. to package feces
e. all of the above
7. The folds in the stomach are called _________.
a. crypts
b. lumens
c. polyps
d. rugae
e. diverticula
8. In the small intestine, _____ serves as an emulsifying agent.
a. lipase
b. bile
c. amylase
d. pepsin
e. maltase
9. The small, lymphatic capillaries that reside in the small intestines and absorb fats are known as
____________.
a. mesenteries
b. gastric glands
c. duodenal
d. villi
e. lacteals
10. What is the approximate length of the entire GI tract from mouth to anus?
a. 15 m
b. 30 ft
c. 15 ft
d. 24 m
www.durhamcollege.ca/sals
905.721.2000 ext. 2491
Student Services Building (SSB), Room 204
This document last updated: 7/29/2011
Student Academic Learning Services
Page 3 of 3
Answers
1. b
2. d
3. c
4. a
5. c
6. b
7. d
8. b
9. e
10. b
www.durhamcollege.ca/sals
905.721.2000 ext. 2491
Student Services Building (SSB), Room 204
This document last updated: 7/29/2011