Download - Test Bank and Solutions Manual

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Transcript
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
TEST BANK
127
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
C HAPTER 1: THE ESSENTIALS OF HUMAN COMMUNICATION
Multiple Choice Questions
1) Which of the following statements is true of communication?
A) The more you communicate the better communicator you will be.
B) Good communicators are born, not made.
C) Fear of speaking in public is detrimental and should be eliminated.
D) None of the above.
Answer: D
Page Ref: 2
Difficulty: 1
Factual
2) E-mail, blogging, Google+, and Facebook are all examples of __________ communication.
A) computer-mediated
C) public
B) small group
D) intrapersonal
Answer: A
Page Ref: 4
Difficulty: 2
Factual
3) During a video-conference job interview for an entry-level position with a large fast-food chain,
Melkamzer answers a series of questions posed by Annie, a regional manager. What type of
communication did they both engage in?
A) small group communication
C) computer-mediated communication
B) intrapersonal communication
D) public speaking
Answer: C
Page Ref: 3–4
Difficulty: 2
Applied
4) __________ communication is the general term used to describe communication from one source to
many receivers who may be scattered throughout the world.
A) Mass
C) Public
B) Intrapersonal
D) Computer-mediated
Answer: A
Page Ref: 4
Difficulty: 1
Factual
128
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
5) Which of the following myths of communication is identified in your book?
A) The more you communicate, the better your communication skills will be.
B) Once you start communicating effectively, you will always be effective.
C) Communication skills are learned.
D) Knowing your audience is very helpful in order to be effective.
Answer: A
Page Ref: 2
Difficulty: 1
Factual
6) The transactional view is more satisfying than the linear view because the process
A) is simpler.
B) allows each person to serve as both speaker and listener.
C) demonstrates that speaking and listening take place at different times.
D) explains everything about media communication.
Answer: B
Page Ref: 4-5
Difficulty: 3
Conceptual
7) The linear model of communication is analogous with a(n)
A) arrow hitting or missing a target.
B) tennis game.
C) circus.
D) person solving a puzzle.
Answer: B
Page Ref: 4-5
Difficulty: 3
Conceptual
8) When Henri wants to share information with Chantal but not with others in a room, he switches from
speaking English to speaking French, which Chantal understands. Which of the following best describes
what Henri does to keep his comments to Chantal private?
A) He decodes his message in a way he thinks only Chantal will understand.
B) He changes the cultural context of the message in a way he thinks only Chantal will understand.
C) He changes the temporal context of the message in a way he thinks only Chantal will understand.
D) He encodes his message in a way he thinks only Chantal will understand.
Answer: D
Page Ref: 5
Difficulty: 3
Conceptual
9) Before launching into her presentation to the board of directors, Sandra circulates through the room
making small talk about the weather, the results of last night’s ball game, etc. Sandra is engaging in
A) phatic communication.
C) feedback.
B) metamessaging.
D) back-channeling.
Answer: A
Page Ref: 6
Difficulty: 2
Applied
129
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
10) The information on the cover that entices the reader to buy a magazine would be an example of
A) feedback.
C) informativeness.
B) phatic communication.
D) feedforward.
Answer: D
Page Ref: 6
Difficulty: 3
Applied
11) The statement, “I may be wrong about this but...,” best illustrates the element of communication
known as
A) feedforward.
C) displacement.
B) punctuation.
D) immediacy.
Answer: A
Page Ref: 6
Difficulty: 2
Applied
12) Phatic communication is also referred to as
A) message overload.
B) more efficient.
Answer: C
Page Ref: 6
Difficulty: 1
Factual
C) small talk.
D) neutral communication.
13) The news of Tom’s promotion started spreading around the company well before the official
announcement was made. The news of Tom’s promotion is an example of __________ communication.
A) upward
B) downward
C) lateral
D) grapevine
Answer: D
Page Ref: 7
Difficulty: 2
Applied
14) The temporal dimension of context can consist of
A) the sequence of the message.
B) a message’s position within a sequence of events.
C) the tangible environment in which the communication takes place.
D) culture.
Answer: B
Page Ref: 7-8
Difficulty: 1
Factual
130
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
15) Which of the following is true of communication contexts?
A) Contexts have at least four aspects.
B) Context has little bearing on how messages are conveyed.
C) Context is simply the physical environment in which communication takes place.
D) Context is the same as the content dimension of communication.
Answer: A
Page Ref: 7
Difficulty: 2
Applied
16) Before going to a reception at the university president’s house, Abby reminds her date, Homer, not to
act like he’s at a fraternity party. Abby wants Homer to be most aware of the __________ context.
A) physical
B) cultural
C) social-psychological
D) temporal
Answer: C
Page Ref: 7-8
Difficulty: 3
Conceptual
17) “Do you understand what I’ve just asked you to do?” is an example of a(n)
A) paradigm.
B) paraverbal.
C) anomaly.
D) metamessage.
Answer: D
Page Ref: 6
Difficulty: 2
Applied
18) When someone sends a message in response to your initial message, such as laughing at your joke,
they are sending
A) feedback.
B) feedforward.
C) a metamessage.
D) paramessages.
Answer: A
Page Ref: 6
Difficulty: 1
Factual
19) The vehicle through which we send messages is referred to as the
A) channel.
B) sender.
C) receiver.
D) metamessage.
Answer: A
Page Ref: 8
Difficulty: 1
Factual
131
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
20) Biases or prejudices of the sender–receiver are examples of what kind of noise?
A) physical
B) psychological
C) semantic
D) channel
Answer: B
Page Ref: 8
Difficulty: 1
Factual
21) During a department meeting, Antonio’s boss was discussing the new software that will be
implemented in the department. Anthony was daydreaming about his upcoming vacation. We can
assume that Anthony’s boss’s message to Anthony was distorted by __________ noise.
A) physical
B) psychological
C) semantic
D) physiological
Answer: B
Page Ref: 8
Difficulty: 2
Conceptual
22) Christina and DeAnna were having a quiet conversation over drinks before the band started to play,
but now they have to shout and even then can’t really hear what the other is saying. We can assume that
once the band started to play, the signal-to-noise ratio in this scenario
A) went from high signal/low noise to low signal/high noise.
B) went from low signal/high noise to high signal/low noise.
C) went from low signal/low noise to high signal/high noise.
D) didn’t change and had nothing to do with the communication problems they experienced.
Answer: A
Page Ref: 8-9
Difficulty: 3
Conceptual
23) Bobby: “I got a new bat!” Jan: “That’s great. I can’t wait to see you swing it at the game next
Saturday.” Bobby: “Not that kind of bat! His name is Del and he’s my new pet.” This exchange between
Bobby and Jan best illustrates which principle of communication?
A) Communication is ambiguous.
B) Communication is a package of signals.
C) Communication is punctuated.
D) Communication is purposeful.
Answer: A
Page Ref: 11-12
Difficulty: 2
Applied
132
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
24) The tendency to divide the various communication transactions into sequences of stimuli and
responses is referred to as
A) compartmentalization.
B) departmentalization.
C) punctuation.
D) sequentization.
Answer: C
Page Ref: 14
Difficulty: 1
Factual
25) “You cannot not respond to the messages of others” expresses which principle of communication?
A) Communication is inevitable.
B) Communication is irreversible.
C) Communication is purposeful.
D) Communication involves content and relationship dimensions.
Answer: A
Page Ref: 15
Difficulty: 1
Factual
26) Dong-Sun and Chris had a very serious argument during which Dong-Sun said some very hurtful
things to Chris. After the argument, he tried to apologize to for what was said during the argument. DongSun’s later behavior best reflects which principle of communication?
A) Communication is a package of signals.
B) Communication is punctuated.
C) Communication is transactional.
D) Communication is irreversible.
Answer: D
Page Ref: 15
Difficulty: 2
Applied
27) Mario has a deep commitment to the identity and beliefs of his Puerto Rican-American culture,
following customs, and embracing specific artifacts. This is Mario’s
A) ethnocentrism.
B) stereotypes.
C) ethnic identity.
D) social-psychological context.
Answer: C
Page Ref: 18
Difficulty: 2
Applied
133
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
28) Ethnic identity refers to
A) one’s commitment to the beliefs and philosophy of one’s own culture.
B) the tendency to judge other cultures based on one’s own culture.
C) the ability to take the perspectives of people of other cultures.
D) adapting to the communicative style of people from other cultures.
Answer: A
Page Ref: 18
Difficulty: 1
Factual
29) According to your book, competent communicators
A) are born, not made.
B) think critically and mindfully.
C) do not consider power important in the communication process.
D) constantly change their ethics based the context.
Answer: B
Page Ref: 20
Difficulty: 1
Factual
30) Individualistic cultures put more emphasis on self-reliance,
A) independence and individual achievement.
B) Independence and group achievement.
C) independence and social bonds.
D) social bonds and conformity to the larger social group.
Answer: A
Page Ref: 17
Difficulty: 2
Factual
True/False Questions
1) With advances in technology, few differences exist between face-to-face and computer-mediated
communication.
Answer: FALSE
Page Ref: 4
Difficulty: 3
Conceptual
2) Sunglasses may be regarded as communication noise.
Answer: TRUE
Page Ref: 8-9
Difficulty: 2
Factual
3) Daydreaming is an example of psychological noise.
Answer: TRUE
Page Ref: 8-9
Difficulty: 1
Factual
134
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
4) Some communication has no effect on those involved in the process.
Answer: FALSE
Page Ref: 9
Difficulty: 1
Factual
5) Ambiguity is tolerated more in low-uncertainty-avoidance cultures than in high-uncertainty-avoidance
cultures.
Answer: TRUE
Page Ref: 17
Difficulty: 3
Conceptual
6) All messages involve content and relationship dimensions.
Answer: TRUE
Page Ref: 12
Difficulty: 1
Factual
7) Choice points are moments when you have to make choices regarding your communication.
Answer: TRUE
Page Ref: 10-11
Difficulty: 2
Factual
8) The punctuation of communication is the segmenting of the continuous stream of communication into
smaller pieces.
Answer: TRUE
Page Ref: 14
Difficulty: 2
Factual
9) The process of communication is reversible and erasable.
Answer: FALSE
Page Ref: 15
Difficulty: 1
Factual
10) Competence refers to your interpersonal communication abilities rather than to small group or public
speaking abilities.
Answer: FALSE
Page Ref: 19-21
Difficulty: 2
Conceptual
11) People are either ethnocentric or not ethnocentric.
Answer: FALSE
Page Ref: 18-19
Difficulty: 2
Factual
135
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
Completion Questions
1) __________ is a form of interpersonal communication that proceeds by questions and answer.
Answer: Interviewing
Page Ref: 3
Difficulty: 1
Factual
2) The communication __________ is the vehicle or medium through which messages pass.
Answer: channel
Page Ref: 8
Difficulty: 2
Factual
3) The concept of __________ suggests communication has consequences for those involved in the
process.
Answer: effects
Page Ref: 9
Difficulty: 2
Conceptual
4) __________ is anything that interferes with your receiving a message.
Answer: Noise
Page Ref: 8
Difficulty: 1
Factual
5) Some motivation leads people to communicate; this is the same as the principle that __________.
Answer: communication is purposeful
Page Ref: 9-10
Difficulty: 2
Factual
6) The __________ context has to do with the status relationships among speakers.
Answer: social-psychological
Page Ref: 16-17
Difficulty: 2
Factual
7) Lecia had a great conversation with Brad at a party the first time they met, but subsequent
conversations have not been as good. This illustrates that communication is __________.
Answer: unrepeatable
Page Ref: 15
Difficulty: 2
Applied
8) __________ refers to the degree to which a culture values predictability.
Answer: Uncertainty avoidance
Page Ref: 17
Difficulty: 1
Factual
136
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Instructor’s Manual and Test Bank for Essentials of Human Communication, Eighth Edition
9) People with high ethnocentrism view different cultures as __________ to their own culture.
Answer: inferior
Page Ref: 18-19
Difficulty: 2
Applied
Matching Sequence
Match the perception scenario with the power
1) Kalya perceives Sachit as powerful because he
knows how to prepare income tax forms.
2) Andy perceives Siobhan as powerful because
she is the CEO of a company.
3) Rebecca perceives Angel as powerful because
Angel can help her get a promotion at work.
4) Yebin perceives Amanda as powerful because
she is the class bully.
5) Perfecto perceives his big brother Larmar as
powerful because he wants to be just like him
when he gets older.
Answer: 1. E; 2. A; 3. C; 4. D; 5. B
Page Ref: 13-14
Difficulty: 2
Factual
A) legitimate power
B) referent power
C) reward power
D) coercive power
E) expert power
137
Copyright ©2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Document related concepts
no text concepts found
Similar
Study Guide for Chapter 12
Study Guide for Chapter 12