Download sketches created by Ann Beha Architects

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts

National Electrical Code wikipedia, lookup

Transcript
CAMPUS MASTER PLAN
Goals
 To provide the up-to-date facilities that will enhance the quality of
student life
 To redesign the campus so it reflects the excellence of the education
provided
 To become a more appealing destination for our neighbors through
the creation of attractive streetscapes, accessible performance
venues, and public dining facilities
 To share what we do with the community through greater
transparency of our buildings
 To comfortably house more of the existing student population on
campus
Forming the Plan
In recent years, the Conservatory has invested in:
 a stellar faculty
 increased scholarship support for our students
It is now time to focus on our campus – a
 cutting edge programs
notofonly
of our
2008 Strategic Plan
 mandate
and renovation
our historic
buildings
but also the professional associations that
grant us accreditation.
Forming the Plan
To begin, NEC engaged in an extensive Master Planning process
involving
all2012,
constituencies
of
the
Conservatory
family
and
predicated
The
In
January
resulting
plan
NEC
set
forth
submitted
an
ambitious
an
Institutional
program
Master
that
has
Plan
been
the
On these pages, we will document our progress as we move forward
on
the needof
to
work
withinNotification
and
optimize
the existing
footprint
of real
foundation
Notification
form/Project
the
conceptual
design
rendered
Form
to
with
the
great
City
imagination
of
Boston
with this eagerly anticipated project.
estate
Conservatory:
four buildings and parking lot
by ourowned
through
architects,
whichbyitthe
seeks
Ann
Beha
approval
Architects.
forthe
construction.
surrounding the intersection of Huntington Avenue and
Gainsborough Street.
Project Overview
 The Center will place a College student residence atop a student
life complex.
The new Student Life and Performance Center will provide
students
It will include
a newwith
state-of-the-art
library,
where
our collections
will
and faculty
state-of-the-art
facilities
commensurate
with
have
a safe and
accessible
home
andofresearch
canperformance
be done with all
our
standing
as
a
world-class
school
music
and
We
are
improving
the facilities
and lives of the student and teaching
the
benefits
of
interactive
technology.
center,
and accommodate
the needs
for rehearsal,
lesson, practice,
population
of NEC, reflecting
the vitality
of our institution
and of
and
space
of our
nonresident
students
participating
music.
Theclassroom
Center will
house
a black
box theatre
with backstage
andin
Preparatory
and Continuing
Education
dressing rooms,
an orchestra
rehearsalprograms.
room, and large ensemble
room.
 The student residence will have 252
student beds, a dining hall, and a
commons area.
Project Sketches
If you think you know the New England Conservatory campus,
be prepared to reorient your vision
The Student Life and Performance
Center will take advantage of what is
currently a visual “dead spot” in our
landscape: the northeast angle of the St.
Botolph-Gainsborough intersection that
currently consists of the blank end of the
residence hall and the parking lot entrance.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: St. Botolph, East
The entrance
This
sketch shows
in thethe
center
Student
of the
Life
sketch
andleads to
Performance
amenities
including
Center
thefrom
Blackthe
Box
standpoint
Theatre, of a
person standing
publicly
accessible
ondining
St. Botolph
area, and
Street
library.
at theThe
corner of Gainsborough
windowed
corner above the
andentrance
facing east.
makes
Thethe
edge of NEC’s
orchestra
rehearsal
existing
spaceBotolph
visible from
building
the isstreet.
visible
at the
right ofstanding
this sketch.
Currently,
a person
on this spot would
be looking at NEC’s parking lot and the backs
of the Huntington Avenue buildings.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: St. Botolph, West
At thesketch
This
centershows,
of theright-to-left,
sketch is theNEC’s
“prow”
existing
of the
Botolph– building
SLPC
the projecting,
as it connects
windowed
to the
corner
Student
at the
Life and Performance
second-floor
level that makes
Center,
thefrom
orchestra
the
standpointspace
rehearsal
of a visible
personfrom
standing
the street.
on St. Also
Botolph
Street atarethe
visible
improvements
corner of Massachusetts
to the landscaping
Avenueof
and facing
NEC’s
sidewest.
of St. Botolph Street.
Currently, a person standing on this spot would
be looking towards the southeast corner of the
Jordan Hall building, framed by the fence
surrounding NEC’s parking lot and the
windowless edge of the old residence hall.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: Floors 1 - 4
This cutaway
Together,
these
sectional
four floors
drawing
represent
showsthe
thepublicly
lower accessible component
of the
four
floors
SLPC,
of with
the Student
dining, performance,
Life and
and library amenities that will
be open to the Center,
Performance
public asfrom
well the
as to
standpoint
NEC students,
of a faculty, and staff.
person facing the building on St. Botolph Street.
Floor 4 is a continuation of the Library
Resource Center.
Floor 3 contains the Library Resource Center,
Performance Commons, and orchestral
rehearsal space.
Floor 2 (at street level) contains additional
dining area, entryway, and reception lobby.
Floor 1 (below street level) contains the Dining
Commons and Black Box theatre.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: Dining Commons
Part of
This
sketch
the SLPC’s
shows the
publicly
Student
accessible
Life and
Performance
amenities,
the Dining
CenterCommons
from the standpoint
also includes
of a
person who isplatform
performance
inside thevisible
street-level
at the far
Dining
end of
Commons
this
sketch.and facing out onto St. Botolph
Street.
NEC’s parking lot currently occupies this spot.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: Library Resource Center 1
This Library
The
sketch shows
Resource
the Center
Student
is Life
part of
andthe
SLPC’s publicly
Performance
Center
accessible
fromamenities.
the standpoint of
a person who is inside the lower level of the
(NEC’s
parking lotCenter
currently
spot.)
Library Resource
and occupies
facing outthis
onto
St. Botolph Street.
All sketches created by Ann Beha Architects
Project Sketches: Phase II
Amenities
thisproposed
sketch include
a streetThis sketchvisible
showsinthe
Phase II
of the
level
cafeLife
and and
rehearsal/performance
spaces
Student
Performance Center
fromin
the upper
floors.of a person standing on
standpoint
Currently,
a person
on thisofspot would
Huntington
Avenuestanding
at the corner
be
looking at the
windowless
wallNEC’s
of NEC’s
Gainsborough
and
facing south.
historic
Spaulding
Library
andisthe
upper
of the
Jordan Hall
building
visible
at floors
the right
of
residence
hall.
this sketch.
At the left is the building currently
occupied by Uno’s restaurant.
All sketches created by Ann Beha Architects