Download 1. find the inverse of the following matrix A, if possible, check that A

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the workof artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts
no text concepts found
Transcript
1. find the inverse of the following matrix A, if possible, check that A times A^-1=| and A^-1
times A=|
A= [4, 3]
[4, 4]
Answer:
2. find the inverse of the following matrix A, if possible, check that A times A^-1=| and A^-1 times A=|
A= [6, 4]
[2, 7]
Answer:
𝟕
𝟐
−
𝟏𝟕 )
( 𝟑𝟒
𝟏
𝟑
−
𝟏𝟕 𝟏𝟕
3. A system of equations is given, together with the inverse of the coefficient matrix, use the inverse of
the coefficient to solve the system of equations.
2x+7y=4
A^-1= [11, -7]
3x+11y=2
[-3, 2]
Answer:
X = 30 , y = -8
4. solve the following system of equations by using the inverse of the coefficient Matrix A
(AX=B) x+7y= -23
-3x+3y=-27
The inverse of Matrix a, a^-1 is ?
Answer:
𝟏
𝟕
−
𝟐𝟒)
(𝟖
𝟏
𝟏
𝟖 𝟐𝟒
The solution of the system is ?
Answer: (5,-4)
5. Evergreen landscaping bought 8 tons of topsoil, 5 tons of mulch, and 2 tons of pea gravel for $3381.
The next week the firm bought 5 tons of top soil, 4 tons of mulch, and 5 tons of pea gravel for $3118.
Pea gravel costs $22 less per ton than topsoil. Find the cost for each item.
Answer:
Topsoil = $244
Mulch = $197
Pea Gravel = $222
6. Evaluate the determinant
|x^4, 6|
|x^5, x^6|
Answer: x10-6x5
7. find M(12) or Mv12
A=[10, 6, 2]
[3, 3, -2]
[0, 1, 5]
Sorry, I do not understand the meaning of M
8. find the determinant of this 3x3 matrix using expansion by minors about the first column
A= [4, 6, -3]
[7, 0, 1]
[8, 5, -2]
Answer: 7
9. solve using cramer's rule
4x+8y=-3
2x+2y=-4
Answer:
x = -13/4 and y = 5/4
10. solve using cramer's rule
6x+6y=13
7x+2y=5
Answer:
X = 2/15 and y = 61/30
11. solve using cramer's rule, type as ordered triple
6x+4y+5z=-2
-7x+6y+5z=3
-4x+6y+4z=-4
Answer:
x = -1 , y= -4 , z=4
14. graph the inequality on a plane
y > x-3
Answer:
15. graph the inequality on a plane
5x+6y < 30
Answer:
19. grpah the system of inequalities
x+y < 4
x-y < 6
Answer:
20. find the max and min values of the objective function P, subject to the conditions below.
P=13x-3y+14
8x+4y < 32
0<y<5
0<x<3
Answer: min is -1 and max is 53
Related documents