Download file (128 KB, doc)

Survey
yes no Was this document useful for you?
   Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the workof artificial intelligence, which forms the content of this project

Document related concepts
no text concepts found
Transcript
CHAPTER 6
1. J&R Electronics’ biggest problem was which of the following?
A. The company was limited by its physical location.
B. The company had a limited range of products.
C. The company had too many products, which confused customers with too many choices.
D. The company’s sales staff was not knowledgeable enough about the company’s products.
E. The company was a clicks-and-mortar operation.
Ans: A
Response: Chapter opening case
2. J&R Electronics made a commitment to electronic commerce for all of the following reasons except:
A. The company had only the one physical store.
B. The company could leverage its knowledgeable sales staff.
C. The company was limited by geography.
D. The company did not want to build additional physical stores.
E. The company was slow to pick up on technology trends.
Ans: E
Response: Chapter opening case
3. All of the following are competitive differentiators for J&R Electronics’ Web site except:
A. The site has a Guided Selling application.
B. The site incorporates user input.
C. The site offers detailed product pages.
D. The site provides online videos of the sales staff explaining about various products.
E. The site offers just enough information for customers to make a purchase decision because deep content
is too confusing.
Ans: E
Response: Chapter opening case
4. The nature of business competition is changing drastically as a result of all of the following except:
A. new online companies
B. new business models
C. the diversity of EC-related products and services
D. the increase in the number of digitizable products
E. companies are having difficulty integrating their physical and electronic channels
Ans: E
Response: Material immediately following chapter opening case
5. Electronic commerce provides opportunities to do all of the following except:
A. For companies to expand their reach
B. For companies to expand at relatively high cost
C. For companies to put rich information on their Web sites
D. For companies to increase market share
E. For companies to adopt new business models
Ans: B
Response: Material immediately following chapter opening case
6. _____, which is a broader concept than _____, is the buying and selling of goods and services, as well as
servicing customers, collaborating with business partners, and performing transactions within an
organization.
A. Business-to-business electronic commerce, business-to-customer electronic commerce
B. Electronic commerce, electronic business
C. Business-to-customer electronic commerce, business-to-business electronic commerce
D. Business-to-business electronic commerce, intrabusiness electronic commerce
E. Electronic business, electronic commerce
Ans: E
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
7. The degree of digitization relates to all of the following except:
A. the product or service sold
B. the process by which the product is produced
C. the delivery agent or intermediary
D. the size of e-commerce transactions
E. none of the above
Ans: D
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
8. FreshDirect survives (where WebVan did not for example) for all of the following reasons except:
A. Attention to logistics
B. Attention to costs
C. Attention to building more stores in Manhattan
D. Attention to product quality
E. Attention to customer service
Ans: C
Response: IT’s About Business 6.1
9. In this type of e-commerce, the sellers and buyers are organizations.
A. government-to-citizen
B. consumer-to-consumer
C. business-to-business
D. business-to-consumer
E. consumer-to-business
Ans: C
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
10. In this type of e-commerce, an organization provides information and services to its workers.
A. business-to-employee
B. consumer-to-consumer
C. consumer-to-business
D. business-to-consumer
E. government-to-business
Ans: A
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
11. Direct payment of Social Security benefits is an example of which type of e-commerce?
A. government-to-citizen
B. consumer-to-consumer
C. consumer-to-business
D. business-to-consumer
E. business-to-business
Ans: A
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
12. If you are an employee managing your fringe benefits over your company’s intranet, you are engaging
in which of the following?
A. business-to-business
B. business-to-consumer
C. consumer-to-consumer
D. business-to-employee
E. government-to-citizen
Ans: D
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
13. Which of the following statements regarding the relationship between electronic commerce and search
is not correct?
A. Purchases often follow successful online searches
B. Shopping carts are often abandoned after unsuccessful online searches
C. Retailers will provide fewer product details to avoid information overload for customers
D. Customers will be able to find the closest store offering the product that they want
E. Customers will have more relevant product information in the near future
Ans: C
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
14. In _____ auctions, there is one buyer who wants to buy a product. Suppliers submit bids and the lowest
bid wins.
A. forward
B. static
C. reverse
D. physical
E. simple
Ans: C
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
15. eBay uses a _____ auction.
A. forward
B. static
C. reverse
D. physical
E. simple
Ans: A
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
16. _____ auctions employ a request for quotation.
A. forward
B. static
C. reverse
D. physical
E. simple
Ans: C
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
17. _____ auctions are the most common auction model for large purchases.
A. forward
B. static
C. reverse
D. physical
E. simple
Ans: C
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
18. In which of the following business models do businesses request quotes from suppliers and use B2B
with a reverse auction mechanism?
A. find-the-best-price
B. electronic tendering system
C. name-your-own-price
D. online direct marketing
E. affiliate marketing
Ans: B
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
19. Vendors ask partners to place logos or banners on partners’ site. If customers click on logo, go to
vendor’s site and buy, then vendor pays commissions to partners. This is which business model?
A. find-the-best-price
B. electronic tendering system
C. name-your-own-price
D. online direct marketing
E. affiliate marketing
Ans: E
Response: 6.1 Overview of E-Business and E-Commerce
20. Which type of electronic commerce is the largest by volume?
A. business-to-employee
B. consumer-to-consumer
C. business-to-business
D. business-to-consumer
E. none of the above
Ans: C
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
21. Which type of electronic commerce does Amazon practice?
A. business-to-employee
B. consumer-to-consumer
C. consumer- to-business
D. business-to-consumer
E. employee-to-business
Ans: D
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
22. This type of e-commerce is known as e-tailing.
A. business-to-business
B. collaborative commerce
C. intrabusiness
D. business-to-consumer
E. consumer-to-business
Ans: D
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
23. The advantages of B2C for consumers include all of the following except:
A. You can buy from home 24 hours per day, 7 days per week.
B. You have a wider variety of products to choose from.
C. You typically cannot access additional information, so you do not have information overload.
D. You can easily compare prices and features.
E. You can find unique items.
Ans: C
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
24. Which of the following is not an electronic commerce application?
A. home banking
B. buying stocks
C. evaluating an employee
D. conducting an auction
E. buying real estate
Ans: C
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
25. Which of the following is not an advantage of e-tailing?
A. you can buy from home, 24 hours per day
B. you have just a few products to choose from
C. you can obtain detailed information on products
D. you can compare competitor’s products and prices
E. all of the above
Ans: B
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
26. When middlemen are eliminated in a fully automated electronic commerce transaction, this is called
_____.
A. disintegration
B. supply chain integration
C. direct sales
D. disintermediation
E. value-added services
Ans: D
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
27. Cyberbanking offers all of the following advantages except:
A. convenient for customers
B. saves time for customers
C. inexpensive transactions for the bank
D. chance of recruiting remote customers
E. more expensive for the customer
Ans: E
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
28. With regard to travel services and the airlines, a problem that can arise is which of the following?
A. Too many fares
B. Mistakes in fares
C. Too few fares
D. No fares offered on certain routes
E. Too many fares offered on certain routes
Ans: B
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
29. When Ford Motor Company decided to avoid direct online sales, the company was trying to eliminate
which of the following?
A. federal sales taxes
B. customer irritation
C. channel conflict
D. channel integration
E. state sales taxes
Ans: C
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
30. Difficulties in order fulfillment are most closely associated with which of the following?
A. business-to-business EC
B. business-to-consumer EC
C. government-to-citizen EC
D. business-to-employee EC
E. mobile commerce
Ans: B
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
31. Internet advertising improves on traditional advertising in all of the following ways except:
A. Internet ads can be updated at any time at minimal cost
B. Internet ads can reach large numbers of potential buyers all over the world
C. Internet ads are always more effective than other types of advertising
D. Internet ads can make effective use of multimedia
E. Internet ads are current
Ans: C
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
32. A(n) _____ is automatically launched by some trigger and appears behind the active window.
A. keyword banner
B. random banner
C. pop-up ad
D. pop-under ad
E. text box
Ans: D
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
33. _____ offers consumers incentives to accept advertising and e-mail voluntarily.
A. Viral marketing
B. Personalized marketing
C. Permission marketing
D. Paper catalogs
E. Direct mail
Ans: C
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
34. _____ refers to online word-of-mouth marketing.
A. Permission marketing
B. One-to-one marketing
C. Personalized marketing
D. Viral marketing
E. Direct mail
Ans: D
Response: 6.2 Business-to-Consumer (B2C) Electronic Commerce
35. In the _____ marketplace model, organizations attempt to sell their products or services to other
organizations electronically.
A. buy-side
B. sell-side
C. group purchasing
D. desktop purchasing
E. electronic exchange
Ans: B
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
36. The key mechanisms of the _____ marketplace model are electronic catalogs that can be customized for
each large buyer and forward auctions.
A. buy-side
B. sell-side
C. group purchasing
D. desktop purchasing
E. electronic exchange
Ans: B
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
37. In the _____ marketplace model, EC technology is used to streamline the purchasing process in order to
reduce the cost of items purchased, the administrative cost of procurement, and purchasing cycle time.
A. buy-side
B. sell-side
C. auctions
D. group purchasing
E. electronic exchange
Ans: A
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
38. In the _____ B2B application, the orders of many buyers are aggregated so that they total to a large
volume, in order to merit more seller attention.
A. buy-side
B. sell-side
C. auctions
D. group purchasing
E. electronic exchange
Ans: D
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
39. In _____, direct and indirect materials in one industry are purchased on an as-needed basis.
A. horizontal exchanges
B. vertical exchanges
C. buy-side marketplaces
D. functional exchanges
E. sell-side marketplaces
Ans: B
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
40. _____ connect buyers and sellers across many industries and are used mainly for indirect materials.
A. Horizontal exchanges
B. Vertical exchanges
C. Buy-side marketplaces
D. Functional exchanges
E. Sell-side marketplaces
Ans: A
Response: 6.3 Business-to-Business (B2B) Electronic Commerce
41. Which of the following is not a limitation of traditional payment methods in electronic commerce?
A. cash cannot be used because there is no face-to-face contact
B. takes time for payment in the mail
C. not all organizations accept credit cards
D. it is more secure for the buyer to use the telephone than to complete a secure transaction on a computer
E. none of the above
Ans: D
Response: 6.4 Electronic Payments
42. _____ are a payment mechanism similar to regular bank checks but transmitted electronically, with a
signature in digital form.
A. Electronic checks
B. Electronic credit cards
C. Electronic cash
D. Electronic wallet
E. Electronic debit cards
Ans: A
Response: 6.4 Electronic Payments
43. _____ use credit card numbers, transmitted electronically over the Internet, to pay for goods and
services and are encrypted A. Electronic checks
B. Electronic credit cards
C. Electronic cash
D. Electronic wallet
E. Electronic debit cards
Ans: B
Response: 6.4 Electronic Payments
44. _____ are typically used for unplanned B2B purchases for amounts under $2000.
A. Electronic checks
B. Stored-value money cards
C. Purchasing cards
D. Smart cards
E. Person-to-person payments
Ans: C
Response: 6.4 Electronic Payments
45. A form of e-cash, _____ allows you to store a fixed amount of prepaid money and then spend it as
necessary.
A. electronic checks
B. stored-value money cards
C. purchasing cards
D. smart cards
E. person-to-person payments
Ans: B
Response: 6.4 Electronic Payments
46. _____ contain a chip that can store information and can be used for several purposes.
A. Electronic checks
B. Stored-value money cards
C. Purchasing cards
D. Smart cards
E. Person-to-person payments
Ans: D
Response: 6.4 Electronic Payments
47. _____ enable two individuals to transfer funds without using a credit card.
A. Electronic checks
B. Stored-value money cards
C. Purchasing cards
D. Smart cards
E. Person-to-person payments
Ans: E
Response: 6.4 Electronic Payments
48. _____ are software mechanisms that provide security measures and convenience for electronic
commerce purchasing.
A. Electronic checks
B. Digital wallets
C. Purchasing cards
D. Smart cards
E. Person-to-person payments
Ans: B
Response: 6.4 Electronic Payments
49. The practice of using similar but not identical domain names is called _____.
A. Domain spoofing
B. Domain masquerading
C. Domain tasting
D. Cybersquatting
E. Domain fraud
Ans: C
Response: 6.5 Ethical and Legal Issues in E-Business
50. _____ refers to the practice of registering or using domain names for the purpose of profiting from the
goodwill or trademark belonging to someone else.
A. Domain spoofing
B. Domain masquerading
C. Domain tasting
D. Cybersquatting
E. Domain fraud
Ans: D
Response: 6.5 Ethical and Legal Issues in E-Business
CHAPTER 7
1. Gillette tested RFID at only 400 stores and four distribution centers for all of these reasons except:
A. To keep costs to a minimum
B. To minimize risk
C. To handle the flood of data
D. To study the sweet spot where the RFID tag is placed
E. To test display compliance
Ans: C
Response: Chapter opening case
2. What is the RFID sweet spot?
A. The ideal location for the RFID reader so it can read RFID tags accurately
B. The ideal location of the RFID tag on a package so that the RFID system can work effectively
C. The ideal distance between the RFID tag and RFID reader
D. The frequency of the RFID tag’s transmission
E. The physical size of the RFID reader so that it can handle large size pallets
Ans: B
Response: Chapter opening case
Difficulty: Hard
3. Problems in P&G’s distribution network included all of the following except:
A. Some stores received too much product.
B. Some stores received no product at all.
C. Some displays never were shown on the retail floor.
D. The RFID tags generated too much data.
E. P&G’s supply chain was ineffective.
Ans: D
Response: Chapter opening case
4. Individuals are finding it convenient and productive to use wireless devices for which of the following
reasons?
A. To make use of time that was formerly wasted
B. To become more efficient
C. Work locations are more flexible
D. To be able to allocate working time around personal and professional obligations
E. All of the above
Ans: E
Response: 7.1 Wireless Technologies
5. Microbrowsers have all of the following capabilities except:
A. Small file size
B. Have all the features of regular browsers
C. Can work with small screen size on wireless devices
D. Can work with relatively low bandwidth of some wireless devices
E. Can work with intermittent wireless signals
Ans: B
Response: 7.1 Wireless Technologies
6. Of the following, which is the major problem with smart phones?
A. They are too slow.
B. They are too expensive.
C. They can be used to compromise security.
D. Their screens are too small.
E. Their browsers are not fully functional.
Ans: C
Response: 7.1 Wireless Technologies
7. Unfortunately, many managers consider smart phones as only _____, rather than as _____ that can
transmit wirelessly.
A. Phones, digital cameras
B. Phones, pagers
C. Digital cameras, phones
D. Digital cameras, pagers
E. Cheap, expensive devices
Ans: A
Response: 7.1 Wireless Technologies
8. Which type of satellite has the largest footprint?
A. low earth orbit
B. medium earth orbit
C. geostationary
D. polar orbit
E. equatorial orbit
Ans: C
Response: 7.1 Wireless Technologies
9. The area of the earth reached by a satellite’s transmission is called _____.
A. Hotspot
B. Coverage
C. Footprint
D. Zone
E. Wireless area
Ans: C
Response: 7.1 Wireless Technologies
10. The greatest problem with GEO satellites is which of the following?
A. Propagation delay
B. Expense
C. Orbital life
D. Size of footprint
E. Relative speed with respect to a point on the earth’s surface
Ans: A
Response: 7.1 Wireless Technologies
11. _____ is a satellite-based tracking system that enables the determination of a person’s position.
A. Bluetooth
B. wireless application protocol
C. short message service
D. wi-fi
E. global positioning system
Ans: E
Response: 7.1 Wireless Technologies
12. Which of the following is not an advantage of radio?
A. no metallic wires needed
B. propagate easily through office walls
C. devices are inexpensive
D. creates no electrical interference problems
E. devices are easy to install
Ans: D
Response: 7.1 Wireless Technologies
13. The main problem with radio transmission is which of the following?
A. Radio waves cannot travel through walls
B. When you travel too far from the source, the signal fades
C. Devices are difficult to install
D. Radio waves are slow
E. Devices are expensive to install
Ans: B
Response: 7.1 Wireless Technologies
14. The most common wireless technology for TV and DVD remote control devices is:
A. Bluetooth
B. Ultra wideband
C. Near field communications
D. Wi-Max
E. Infrared
Ans: E
Response: 7.1 Wireless Technologies
15. _____ is a wireless standard that enables temporary, short-range connection between mobile devices.
A. Bluetooth
B. wireless application protocol
C. short message service
D. wi-fi
E. global positioning system
Ans: A
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
16. Which of the following is the most appropriate wireless networking standard for creating personal area
networks?
A. Wi-Fi
B. Cellular radio
C. Mocrowave
D. Bluetooth
E. Wi-Max
Ans: D
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
17. _____, with the shortest range of any wireless network, is designed to be used with contactless credit
cards.
A. Near field communications
B. Bluetooth
C. Ultra-wideband
D. Wi-Fi
E. Infrared
Ans : A
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
18. Microwave transmission systems are used for _____ volume, _____ distance, _____ communications.
A. Low, long, broadcast
B. Low, short, line-of-sight
C. High, long, broadcast
D. High, short, broadcast
E. High, long, line-of-sight
Ans: E
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
19. Which of the following statements about Wi-Fi is not correct?
A. Wi-Fi provides simple Internet access.
B. Laptop PC scan contain chips that can send and receive Wi-Fi signals.
C. Many companies offer free Wi-Fi access in their stores.
D. Wi-Fi requires encryption for secure transmissions.
E. Wi-Fi is expensive to set up.
Ans: E
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
20. Which of the following is not an inhibitor of faster Wi-Fi expansion?
A. Users cannot roam from hotspot to hotspot if the hotspots use different Wi-Fi network services.
B. There is a lack of security.
C. The growth of Wi-Max.
D. Unless the service is free, users have to log on to separate accounts for each hotspot.
E. Wi-Fi servivces may not survive in the face of free hotspot access.
Ans: C
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
21. A small geographical perimeter within which a wireless access point provides service to a number of
users is called:
A. transceiver
B. hotspot
C. local reception
D. wireless network
E. GPS location
Ans: B
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
22. Today, most wireless local area networks use the _____ standard, which can transmit up to 54 Mbps
and has a range of about 300 feet.
A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11c
D. 802.11g
E. Wi-Max
Ans: D
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
23. _____ communicate via radio waves using radio antennas placed within adjacent geographic areas.
A. Bluetooth
B. Cell phones
C. Satellite
D. Ultra-wideband
E. Near field communications
Ans: B
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
24. The University of Phoenix stadium uses a _____, which consists of many low-powered antennas placed
throughout the facility.
A. Wi-Fi antenna system
B. Wi-Max antenna system
C. Bluetooth antenna system
D. Distributed antenna system
E. Cellular radio antenna system
Ans: D
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
25. The _____ standard can transmit up to 75 Mbps and has a range of 31 miles.
A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11c
D. 802.11g
E. Wi-Max
Ans: E
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
26. Which of the following are features of Rhode Island’s hybrid W-Max/Wi-Fi network ?
A. The network will support public services, such as state health inspectors.
B. The network will support emergency medical technicians.
C. The network will support teachers in public schools.
D. The network will support queries from citizens.
E. All of the above
Ans : E
Response: 7.2 Wireless Computer Networks and Internet Access
27. Mobile computing has two major characteristics that differentiate it from other forms of computing.
What are these two characteristics?
A. Mobility, broad reach
B. Mobility, lack of expense
C. Security, broad reach
D. Security, mobility
E. Broad reach, localization
Ans: A
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
28. With regard to mobile computing, _____ means that it is easy and fast to access the Web and other
mobile devices.
A. ubiquity
B. convenience
C. instant connectivity
D. b and c
E. a, b, and c
Ans: D
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
29. With regard to mobile computing, _____ means that knowing where a user is physically is a key to
offering relevant products and services.
A. ubiquity
B. convenience
C. instant connectivity
D. personalization
E. localization of products and services
Ans: E
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
30. The development of mobile commerce is driven by all of the following factors except:
A. widespread availability of mobile devices
B. the cell phone culture
C. increasing prices
D. bandwidth improvement
E. no need for a PC
Ans: C
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
31. Which of the following is not a mobile application in financial services?
A. transaction processing systems
B. mobile banking
C. wireless electronic payment systems
D. micropayments
E. wireless wallets
Ans: A
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
32. Parking meters that you can pay via your mobile telephone is an example of:
A. mobile banking
B. wireless electronic payment
C. wireless wallet
D. brokerage service
E. money transfer
Ans: B
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
33. If you buy a hot dog at a concession stand using your contactless credit card, you are using:
A. A wireless money transfer
B. A wireless wallet
C. A wireless bill payment
D. A micropayment
E. A wireless electronic payment system
Ans: E
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
34. Putting ads on top of taxicabs in New York City that change as the cabs travel around the city is an
example of:
A. viral marketing
B. permission advertising
C. geographical advertising
D. location-based advertising
E. direct marketing
Ans: D
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
35. _____ is the science that measures physical remoteness by means of wireless transmission from a
remote source to a receiving station.
A. telemetry
B. wireless access point
C. cellular radio
D. microwave
E. wireless positioning
Ans: A
Response: 7.3 Mobile Computing and Mobile Commerce
36. The generic term for technologies that use radio waves to automatically identify individual items is:
A. telemetry
B. bar codes
C. shipping labels
D. radio-frequency identification
E. wireless access point
Ans: D
Response: 7.4 Pervasive Computing
37. Which of the following is not a limitation of barcodes?
A. require line-of-sight to the scanning device
B. printed on paper
C. identifies the manufacturer, product, and item
D. difficult to use in a manufacturing plant
E. useless in determining expiration date
Ans: C
Response: 7.4 Pervasive Computing
38. The major problem with RFID has been:
A. expense
B. bandwidth
C. location
D. RFID readers
E. RFID tags
Ans: A
Response: 7.4 Pervasive Computing
39. Based on the RFID discussion in Chapter 7, what would be the best use of RFID in a business ?
A. Transaction processing
B. Supply chain management
C. Personnel tracking
D. Enabling communications with customers
E. Decreasing network costs
Ans: B
Response: 7.4 Pervasive Computing
40. Which of the following is not a problem with bar codes?
A. They do not provide enough data.
B. They require line-of-sight.
C. They can be ripped or soiled.
D. They are expensive.
E. They identify the manufacturer and product, but not the actual item.
Ans: D
Response: 7.4 Pervasive Computing
41. The advantages of the RFID system for Dutch bookseller Selexyz include all of the following except:
A. Decreased time to perform inventory
B. Decreased cost to perform inventory
C. Reduced the number of employees in the store
D. Shoppers can find the exact location of any book in the store
E. Can function as an antitheft system.
Ans: C
Response: 7.4 Pervasive Computing
42. _____ collect data from many points over an extended space.
A. Bluetooth networks
B. Ultra-wideband networks
C. Wireless sensor networks
D. Wi-Max networks
E. Wi-Fi networks
Ans: C
Response: 7.4 Pervasive Computing
43. A wireless sensor network application called _____ sets limits as to where drivers (for example) can go
on their routes.
A. Global positioning system
B. Wi-Fi
C. Wi-Max network
D. Geofencing
E. Geographical information system
Ans: D
Response: 7.4 Pervasive Computing
44. International Truck and Engine’s Aware System provides all of the following benefits except:
A. Allows the company to more effectively track drivers and vehicles.
B. Increases customer satisfaction.
C. Has kept insurance costs constant.
D. Helps resolve customer disputes.
E. Provides detailed reports on stops and deliveries.
Ans: C
Response: 7.4 Pervasive Computing
45. Which of the following may be used for reading utility meters without a person having to get out of a
truck?
A. RuBee
B. ZigBee
C. Wi-Fi
D. Near field communications
E. RFID
Ans: B
Response: 7.4 Pervasive Computing
46. The act of locating wireless local area networks while moving around a city is called:
A. war dialing
B. war driving
C. war hacking
D. war cracking
E. war chalking
Ans: B
Response: 7.5 Wireless Security
47. A(n) _____ allows unauthorized entry into a wireless network.
A. Lack of encryption
B. Disgruntled employee
C. Open node
D. Illegal server
E. Rogue access point
Ans: E
Response: 7.5 Wireless Security
48. _____ refers to efforts by unauthorized users to access data traveling over wireless networks.
A. RF jamming
B. War driving
C. Eavesdropping
D. War chalking
E. Installing rogue access points
Ans: C
Response: 7.5 Wireless Security
49. In _____, a person or a device intentionally or unintentionally interferes with your wireless network
transmissions.
A. RF jamming
B. War driving
C. Eavesdropping
D. War chalking
E. Installing rogue access points
Ans: A
Response: 7.5 Wireless Security
50. Although rogue access devices can be installed innocently, these devices can be installed by an attacker
trying to gain unauthorized access to a wireless network. In such cases, these devices are called _____.
A.Unencrypted node
B. Evil twin
C. Open node
D. Illegal server
E. Unauthorized rogue access point
Ans: B
Response: 7.5 Wireless Security
CHAPTER 8
1. The Toyota Production System is which of the following?
A. A transaction processing system designed for an efficient manufacturing process
B. An enterprise resource planning system designed for an efficient manufacturing process
C. A set of principles, philosophies, and business processes designed for an efficient manufacturing process
D. A supply chain management system designed for an efficient manufacturing process
E. An executive dashboard designed for an efficient manufacturing process
Ans: C
Response: Chapter opening case
2. The Toyota Production System has:
A. Enabled the company to closely match production to customer demand
B. Reduced inventory
C. Reduced inventory costs
D. Enabled the company to implement a pull system in which it purchases parts and supplies only when
needed
E. Enabled Toyota to respond quickly to product defects or changes in customer demand
Ans: D
Response: Chapter opening case
3. Actions that Toyota workers can take with regard to problems on the assembly line include which of the
following?
A. They cannot stop the assembly line
B. They can call a supervisor
C. They can call a co-worker
D. They can stop the assembly line
E. They can note which vehicle has a problem and give the note to a supervisor
Ans: D
Response: Chapter opening case
4. Where possible, Toyota uses all of the following to convey the status of work, except:
A. Overhead displays
B. Plasma monitors
C. Electronic dashboards
D. Red/yellow/green lighting system
E. Manual devices
Ans: E
Response: Chapter opening case
5. Organizational transactions are typically _____ volume, _____, and therefore _____ to computerize.
A. low, repetitive, difficult
B. high, repetitive, easy
C. high, different, difficult
D. low, different, easy
E. high, different, easy
Ans: B
Response: 8.1 Transaction Processing Systems
6. Which of the following is not a characteristic of a transaction processing system?
A. small amounts of data are processed
B. sources of data are mainly internal
C. low computation complexity
D. high level of accuracy, data integrity, and security
E. high level of detail
Ans: A
Response: 8.1 Transaction Processing Systems
7. Which of the following is not a function of functional area information systems?
A. provides information to managers in the functional areas
B. supports the managerial tasks of planning, organizing, and controlling operations
C. provides information mainly in the form of reports
D. provides data from business events to the corporate database
E. provides analysis capabilities to middle level managers and staff
Ans: D
Response: 8.2 Functional Area Information Systems
8. _____ reports contain special information not found in routine reports.
A. Ad hoc
B. Summary
C. Drill-down
D. Key-indicator
E. Exception
Ans: A
Response: 8.2 Functional Area Information Systems
9. To effectively manage by exception (i.e., use exception reports), the company must first create:
A. Performance standards
B. Best practices
C. User information requirements
D. A database
E. Employee evaluation guides
Ans: A
Response: 8.2 Functional Area Information Systems
10. _____ integrate the planning, management, and use of all of an organization’s resources, and are
designed to tightly integrate the functional areas of the organization.
A. Transaction processing systems
B. Supply chain management systems
C. Functional area information systems
D. Enterprise resource planning systems
E. Corporate extranets
Ans: D
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
11. The characteristics of ERP systems include all of the following except:
A. integrate the planning, management, and use of all resources of the organization
B. provide information necessary to control the business processes of the organization
C. include a set of interdependent software modules
D. typically fit an organization’s existing business processes
E. are expensive and time-consuming
Ans: D
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
12. International Game Technology had all of the following problems that led to its implementing an ERP
system, except:
A. Each functional area had its own information system
B. Applications were not integrated
C. A lack of useful information for managers
D. The accounting department had multiple types of software
E. The company could not manage the high volume of its transactions
Ans: E
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
13. International Game Technology’s new ERP system produced all of the following benefits except:
A. Integrated the company’s business functions
B. Company was able to maintain its original business processes
C. ERP system connected the company’s global operations
D. The company gained flexibility in manufacturing products
E. Operations employees were able to access manufacturing process details at their workstations
Ans: B
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
14. Enterprise resource planning systems are very _____ software products, meaning that companies
typically have to change their _____ to accommodate how the software functions.
A. unstructured, business processes
B. structured, reporting relationships
C. structured, accounting processes
D. unstructured, inventory control
E. structured, business processes
Ans: E
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
15. _____ are the most successful solutions or problem-solving methods for achieving a business objective.
A. Business functions
B. Best practices
C. Optimal strategies
D. Business processes
E. Enterprise solutions
Ans: B
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
16. The drawbacks of ERP systems include all of the following except:
A. They are complex
B. They are expensive
C. They are time-consuming to implement
D. Companies may need to change existing business processes to fit the software
E. They consist of modules
Ans: E
Response: 8.3 Enterprise Resource Planning Systems
17. Customer relationship management is based on a simple idea: treat _____ customers _____.
A. different, differently
B. good, well
C. bad, poorly
D. all, the same
E. individual, as friends
Ans: A
Response: 8.4 Customer Relationship Management Systems
18. If you buy a science fiction book from Amazon.com, the company’s software will automatically
recommend similar books bought by other readers. This is an example of:
A. cross-selling
B. up-selling
C. one-to-one marketing
D. viral marketing
E. permission marketing
Ans: A
Response: 8.4 Customer Relationship Management Systems
19. AT&T sells telephone services that include local and long-distance service, voice mail service, caller
ID, and digital subscriber line access to the Internet. This is a form of:
A. Up-selling
B. Cross-selling
C. Bundling
D. Customer relationship management
E. Customer intimacy
Ans: C
Response: 8.4 Customer Relationship Management Systems
20. You are in the market for a small economy car. The salesperson has you drive the economy car, and
then hands you the keys to a mid-size car of the same brand for you to drive. The salesperson is engaged
in:
A. Up-selling
B. Cross-selling
C. Bundling
D. Customer relationship management
E. Customer intimacy
Ans: A
Response: 8.4 Customer Relationship Management Systems
21. A(n) _____ refers to the flow of materials, information, money, and services from raw material
suppliers, through factories and warehouses, to the end customers.
A. demand chain
B. business process
C. manufacturing process
D. supply chain
E. enterprise resource process
Ans: D
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
22. Supply chain complexity and scale:
A. Affect both very small companies and large, global organizations
B. Were difficult to address before the Internet
C. Result when firms product complex products and services
D. Result when firms implement full-scale, supply chain management systems
E. Result when companies implement extranets and EDI
Ans: B
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
23. The goals of supply chain management include which of the following?
A. reduce uncertainty and risks along the supply chain
B. reduce inventory levels
C. reduce cycle time
D. improve customer service
E. all of the above
Ans: E
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
24. Which of the following is not a goal of supply chain management?
A. reduce uncertainty along the supply chain
B. increase inventory levels
C. reduce cycle time
D. improve customer service
E. improve business processes
Ans: B
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
25. Refer to IT’s About Business 8.3, The Digital Supply Chain at Warner Brothers. The entertainment
business is in transition in today’s digital age, because customers are assuming _____ roles in the
entertainment process rather than _____ roles.
A. peripheral, essential
B. active, passive
C. essential, peripheral
D. passive, active
E. no, some
Ans: B
Response: IT’s About Business 8.3
26. Refer to IT’s About Business 8.3, The Digital Supply Chain at Warner Brothers. All of the following
are characteristics of the film industry today except:
A. It is a cottage or boutique industry.
B. It is expensive.
C. There used to be a lag between the time when a film was released in theaters and when DVDs were
released.
D. Consumers now have a more passive role in the industry.
E. The industry is moving to digital content and distribution.
Ans: D
Response: IT’s About Business 8.3
27. Which of the following is not a goal of supply chain management?
A. reduce uncertainty along the supply chain
B. decrease inventory levels
C. increase cycle time
D. improve customer service
E. improve business processes
Ans: C
28. A company’s suppliers, suppliers’ suppliers, and the processes for managing them is the:
A. Suppliers’ chain
B. External supply chain
C. Upstream portion of the supply chain
D. Downstream portion of the supply chain
E. The entire supply chain
Ans: C
29. Packaging, assembly, or manufacturing take place in which segment of the supply chain?
A. upstream
B. internal
C. downstream
D. external
E. none of the above
Ans: B
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
30. A company’s organization and processes for distributing and delivering products to its final customers
is the
A. suppliers’ chain
B. external supply chain
C. upstream portion of the supply chain
D. downstream portion of the supply chain
E. the entire supply chain
Ans: D
31. Distribution or dispersal takes place in which segment of the supply chain?
A. upstream
B. internal
C. downstream
D. external
E. none of the above
Ans: C
32. Which of the following is not a problem along the supply chain?
A. poor customer service
B. high inventory costs
C. loss of revenues
D. decreased cycle times
E. extra cost of expediting shipments
Ans: D
Response: See page 259
33. The _____ refers to erratic shifts in orders up and down the supply chain.
A. demand forecast effect
B. supply forecast effect
C. bullwhip effect
D. inventory effect
E. customer coordination effect
Ans: C
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
34. The bullwhip effect comes from which of the following?
A. poor demand forecast
B. price fluctuations
C. order batching
D. rationing within the supply chain
E. all of the above
Ans: E
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
35. Which of the following is not responsible for the bullwhip effect?
A. poor demand forecast
B. price fluctuations
C. order batching
D. rationing within the supply chain
E. poor supply forecast
Ans: E
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
36. Which of the following is not a possible solution to supply chain problems?
A. vertical integration
B. building inventories
C. information sharing
D. horizontal integration
E. none of the above
Ans: D
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
37. _____ is the strategy of purchasing upstream suppliers, in order to ensure availability of supplies.
A. Horizontal integration
B. Vertical integration
C. Just-in-time inventory management
D. Supply chain integration
E. Customer order integration
Ans: B
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
38. When Wal-Mart sells a package of diapers, the company captures data on that sale at its point-of-sale
terminal and transmits that data to the company that makes the diapers. When it is necessary, the diaper
company restocks the diapers in that Wal-Mart store. This process is called:
A. Supply chain management
B. Demand chain management
C. Vendor-managed inventory
D. Enterprise resource planning inventory
E. Just-in-time inventory
Ans: C
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
39. IOSs result in all of the following except:
A. reduced costs of routine business transactions
B. improved quality of information flow
C. reduced errors
D. increased cycle time
E. eliminated paper processing
Ans: D
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
40. _____ connect two or more companies in two or more countries.
A. Global systems
B. Virtual systems
C. Management information systems
D. Transaction processing system
E. B2B trading systems
Ans: A
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
41. Designing a global IOS is complex because of differences in which of the following?
A. cultures
B. information infrastructure
C. politics
D. localization
E. all of the above
Ans: E
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
42. Which of the following does not affect designing a global IOS?
A. cultures
B. chip technology
C. economies
D. localization
E. politics
Ans: B
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
43. _____ consists of the objects, values, and other characteristics of a particular society.
A. Legal environment
B. Political environment
C. Culture
D. Localization
E. Religious environment
Ans: C
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
44. General Motors attempted to market a car named Nova (meaning “no go” in Spanish) in Spanishspeaking countries, with very poor results. This is an example of:
A. legal difference
B. political difference
C. cultural difference
D. localization difference
E. marketing difference
Ans: D
Response: 8.5 Supply Chain Management Systems
45. The major components of EDI include which of the following?
A. EDI translators
B. value added network or the Internet
C. data formatting standards
D. all of the above
Ans: D
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
46. The benefits of EDI include which of the following?
A. data entry errors are minimized
B. length of messages is shorter
C. messages are secured
D. fosters collaborative relationships
E. all of the above
Ans: E
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
47. Which of the following is not a benefit of EDI?
A. data entry errors are minimized
B. length of messages is longer
C. messages are secured
D. fosters collaborative relationships
E. reduced cycle time
Ans: B
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
48. Which of the following is not a limitation of EDI?
A. it is inflexible
B. business processes may have to be restructured
C. it is expensive, but ongoing operating costs are low
D. multiple EDI standards exist
E. difficult to make quick changes
Ans: C
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
49. The FedEx extranet that allows customers to track the status of a package is an example of which type
of extranet?
A. a company and its dealers, customers, and/or suppliers
B. an industry’s extranet
C. joint venture
D. B2B exchange
E. B2C exchange
Ans: A
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
50. The Bank of America extranet for commercial loans links lenders, loan brokers, escrow companies, title
companies, and others. This is an example of which type of extranet?
A. a company and its dealers, customers, and/or suppliers
B. an industry’s extranet
C. B2C exchange
D. B2B exchange
E. joint venture
Ans: E
Response: 8.6 Electronic Data Interchange and Extranets
CHAPTER 9
1. The overall strategy of Eastern Mountain Sports is
A. cost containment
B. customer satisfaction
C. rapid expansion of brick-and-mortar stores
D. revenue growth
E. move to click-and-mortar model of expansion
Ans: B
Response: Chapter opening case
2. The functions of the dashboard at Eastern Mountain Sports include all of the following except
A. manage the volume of transactions
B. provide high-level view of key performance indicators
C. provide drill-down capability to access details
D. provide information relevant to company goals
E. provide customized content for users
Ans: A
Response: Chapter opening case
3. _____ is the process by which organizational goals are achieved through the use of organizational
resources.
A. Organizational decision making
B. Operations
C. Organizational strategy
D. Organizational productivity
E. Management
Ans: E
Response: 9.1 Managers and Decision Making
4. Which of the following is not a basic role of managers?
A. Interpersonal
B.Confrontational
C. Informational
D. Decisional
E. None of the above
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
5. Being a figurehead and leader is part of the _____ managerial role.
A. interpersonal
B. entrepreneurial
C. informational
D. decisional
E. confrontational
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
6. Being an entrepreneur, disturbance handler, and negotiator is part of the _____ managerial role.
A. interpersonal
B. entrepreneurial
C. informational
D. decisional
E. confrontational
Ans: D
Response: 9.1 Managers and Decision Making
7. In the _____ phase of the decision making process, managers examine a situation and identify and define
the problem.
A. implementation
B. choice
C. design
D. intelligence
E. consideration
Ans: D
Response: 9.1 Managers and Decision Making
8. In the _____ phase of the decision making process, managers construct a model that simplifies the
problem.
A. implementation
B. choice
C. design
D. intelligence
E. consideration
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
9. Success in the _____ phase of the decision making process results in resolving the original problem, and
failure leads to a return to previous phases.
A. implementation
B. choice
C. design
D. intelligence
E. consideration
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
10. In the _____ phase of the decision making process, managers test potential solutions “on paper.”
A. implementation
B. choice
C. design
D. intelligence
E. consideration
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
11. Which of the following is not a reason that managers need IT support?
A. Number of alternatives are decreasing
B. Decisions must typically be made under time pressure
C. Decisions are becoming more complex
D. Need to access remote information sources
E. Decision makers are often in different locations
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
12. Decisions today are becoming _____ complex, due to _____ uncertainty in the decision environment.
A. less, decreased
B. more, decreased
C. less, increased
D. more, increased
E. about the same, decreased
Ans: D
Response: 9.1 Managers and Decision Making
13. Which of the following is not a characteristic of a structured decision?
A. Routine
B. Repetitive
C. No human intuition involved
D. Fuzzy and complex
E. Standard solutions exist
Ans: D
Response: 9.1 Managers and Decision Making
14. The type of decision that can be made by following a definite procedure is called a(n)
A. structured
B. unstructured
C. undocumented
D. semistructured
E. procedural
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
15. These types of decisions are more common at lower organizational levels.
A. Structured
B. Unstructured
C. Undocumented
D. Semistructured
E. Procedural
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
16. These types of decisions are most common at higher levels of management.
A. Structured
B. Unstructured
C. Undocumented
D. Semistructured
E. Procedural
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
17. Rank-and-file employees tend to make more of these types of decisions:
A. Structured
B. Unstructured
C. Undocumented
D. Semistructured
E. Procedural
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
18. Calculating gross pay for hourly workers falls into which category of decision making?
A. Structured
B. Unstructured
C. Undocumented
D. Semistructured
E. Procedural
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
19. Which of the following is not a characteristic of unstructured decisions?
A. Complex
B. Fuzzy and unclear
C. Standard solutions exist
D. Human intuition involved
E. First three phases of the decision making process occur in no particular sequence
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
20. When there is no well-understood or agreed-on procedure for making a decision, it is said to be
A. undocumented
B. structured
C. unstructured
D. semistructured
E. documented
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
21. If an international automotive company is considering where to build a new manufacturing plant in the
United States, their executives were making which type of decision?
A. Structured
B. Semistructured
C. Unstructured
D. Informational
E. Wisdom
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
22. Which type of decision requires a combination of standard solution procedures and individual
judgment?
A. Structured
B. Semistructured
C. Unstructured
D. Informational
E. Wisdom
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
23. Annual evaluation of employees best fits which type of decision?
A. Unstructured
B. Structured
C. Semistructured
D. Confrontational
E. Wisdom
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
Difficulty: Medium
24. _____ is the efficient and effective execution of specific tasks.
A. Operational control
B. Management control
C. Strategic planning
D. Expertise
E. Wisdom
Ans: A
Response: 9.1 Managers and Decision Making
25. _____ is the acquisition and efficient use of resources in accomplishing organizational goals.
A. Operational control
B. Management control
C. Strategic planning
D. Expertise
E. Wisdom
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
26. Computer support is greatest for which of the following problems?
A. Semistructured and strategic planning
B. Unstructured and operational control
C. Structured and operational control
D. Semistructured and management control
E. Structured and management control
Ans: C
Response: 9.1 Managers and Decision Making
27. Computer support is least for which of the following problems?
A. Semistructured and strategic planning
B. Unstructured and strategic planning
C. Semistructured and management control
D. Unstructured and operational control
E. Structured and strategic planning
Ans: B
Response: 9.1 Managers and Decision Making
28. Searching for valuable business information in a database, data warehouse, or data mart refers to _____.
A. structured queries
B. database queries
C. data mining
D. query by example
E. expert system queries
Ans: C
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
29. _____ provides users with a view of what is happening, where _____ addresses why it is happening.
A. Multidimensional data analysis, structured query language
B. Data mining, multidimensional data analysis
C. Data mining, expert system
D. Multidimensional data analysis, neural networks
E. Multidimensional data analysis, data mining
Ans: E
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
30. Credit card companies would most likely use which of the following to check for fraudulent credit card
use?
A. Data mining
B. Expert systems
C. Neural networks
D. Multidimensional data analysis
E. Structured query language
Ans: A
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
31. A company wants to use data from past promotional mailings to identify people who would likely
respond favorably to future mailings. This company would most likely use
A. structured query language
B. multidimensional data analysis
C. neural networks
D. expert systems
E. data mining
Ans: E
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
32. Which of the following is not a characteristic of DSS?
A. Support only lower and middle-level managers
B. Easy to use and construct
C. Adaptable to changing conditions
D. Usually utilize quantitative models
E. Support all phases of the decision making process
Ans: A
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
33. _____ attempts to find the value of the inputs necessary to achieve a desired level of output.
A. What-if analysis
B. Statistical analysis
C. Sensitivity analysis
D. Goal-seeking analysis
E. Simulation
Ans: D
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
34. Which of the following is not a characteristic of organizational decision support systems?
A. Affects several organizational units or corporate problems
B. Cuts across organizational functions or hierarchical layers
C. Involves computer-based technologies
D. Is a standalone system
E. Involves communications technologies
Ans: D
Response: 9.2 Business Intelligence, Multidimensional Data Analysis, Data Mining, and Decision Support
Systems
35. A(n) _____ provides rapid access to timely information and direct access to management reports.
A. decision support system
B. expert system
C. neural network
D. digital dashboard
E. data warehouse
Ans: D
Response: 9.3 Digital Dashboards
36. Which capability of digital dashboards enables users to obtain the latest data available on key
performance indicators or some other metric, ideally in real time?
A. Drill down
B. Key performance indicators
C. Status access
D. Trend analysis
E. Exception reporting
Ans: C
Response: 9.3 Digital Dashboards
37. Which of the following information systems are supported by graphics and provide exception reporting
and drill down?
A. Decision support systems
B. Digital dashboards
C. Functional area information systems
D. Group decision support systems
E. Expert systems
Ans: B
Response: 9.3 Digital Dashboards
38. Which of the following are not provided by digital dashboards?
A. Drill down
B. Transaction processing
C. Status access
D. Key performance indicators
E. Exception reporting
Ans: B
Response: 9.3 Digital Dashboards
39. The management cockpit best exemplifies which type of system?
A. Decision support system
B. Expert system
C. Digital dashboard
D. Functional area information system
E. Group decision support system
Ans: C
Response: Digital Dashboard
40. The most distinguishing characteristic of geographical information systems is
A. every record or digital object has a unique identifier
B. every record or digital object is visible to the user
C. every record or digital object must be accessed by programmers
D. every record or digital object has an identified geographical location
E. every record or digital object is encrypted
Ans: D
Response: 9.4 Data Visualization Technologies
41. Geocoding is
A. integrating maps with spatially oriented databases and other databases
B. encrypting spatial information
C. accessing geographical information
D. integrating organizational transactions with spatially oriented databases
E. programming spatially oriented databases
Ans: A
Response: 9.4 Data Visualization Technologies
42. An important trend is the combination of geographical information systems with _____ to form
geospatial technologies.
A. dashboards
B. global positioning systems
C. decision support systems
D. expert systems
E. neural networks
Ans: B
Response: 9.4 Data Visualization Technologies
43. Virtual reality systems
A. provide engineers, designers, and factory managers with precise control over industrial design and
manufacturing
B. provide an important source of expertise for organizations
C. allow groups to work together on documents
D. provide drug designers, architects, engineers, and medical workers with precise, photorealistic
simulations of objects and environments
E. help organizations process vast amounts of transactional data
Ans: D
Response: 9.4 Data Visualization Technologies
44. Which of the following is not a characteristic of natural intelligence?
A. Perishable from an organizational point of view
B. Easy and inexpensive
C. Erratic and inconsistent
D. High creativity
E. Easy to explain patterns and relationships
Ans: B
Response: 9.5 Intelligent Systems
45. Which of the following is not a characteristic of artificial intelligence?
A. Permanent
B. Easy, fast, and inexpensive
C. High creativity
D. Good only in narrow domains
E. Consistent and thorough
Ans: C
Response: 9.5 Intelligent Systems
46. Expert systems
A. solve problems too difficult for human experts
B. are based on procedural computer programming languages
C. work in limited domains
D. can apply to any business problem
E. share characteristics with mainframe computing
Ans: C
Response: 9.5 Intelligent Systems
47. An inference engine is
A. a data mining strategy used by intelligent agents
B. the programming environment of an expert system
C. a method of organizing expert system knowledge into chunks
D. a strategy used to search through the rule base of an expert system
E. the user interface of an expert system
Ans: D
Response: 9.5 Intelligent Systems
48. Which of the following is not a benefit of expert systems?
A. Increased output and productivity
B. Capture and dissemination of scarce expertise
C. Increased decision-making time
D. Reliability
E. Works with incomplete, uncertain information
Ans: C
Response: 9.5 Intelligent Systems
49. Which of the following is a benefit of natural language understanding?
A. easy to use
B. more people can speak than can type
C. faster than typing
D. manual freedom
E. all of the above
Ans: E
Response: 9.5 Intelligent Systems
50. Which of the following is not a benefit of natural language understanding?
A. easy to use
B. more people can speak than can type
C. faster than typing
D. allow users to manipulate icons and windows
E. manual freedom
Ans: D
Response: 9.5 Intelligent Systems