Answers Download

Transcript
Math 7 Review
Unit Rates and Proportional Relationships
1. The table below shows the cumulative distance and the number of hours Ryan
drove on vacation.
Hours Driving
Distance Traveled
(miles)
0
0
3
165
4
220
7
385
10
550
Based on the information in the table, at what speed did he drive (miles per hour)?
A. 55 miles per hour
B. 45 miles per hour
C. 62 miles per hour
D. 38.5 miles per hour
2. The seventh grade choir sold pizzas as a fundraiser. The choir teacher created
the graph below for the students.
Based on the graph, what is the unit rate of profit for the pizzas?
A. $1.20 per pizza
B. $2.00 per pizza
C. $0.83 per pizza
3. A punch recipe requires of a cup of pineapple juice for every
What is the unit rate of soda to pineapple juice in the punch?
A.
cups of soda.
cup of soda per cup of pineapple juice
B.
cups of soda per cup of pineapple juice
C.
cups of soda per cup of pineapple juice
D.
cups of soda per cup of pineapple juice
4. Donna bought 4 bags of dog treats for $10.72. What is the cost per bag of dog
treats?
A. $3.57
B. $14.72
C. $2.68
D. $0.37
5. The students at Porterville Elementary sold raffle tickets, each for the same
price, for a fundraiser. The equation below shows how much money was raised with
t tickets sold.
$676 = $13t
What is the unit rate in the equation above?
A. $52 per raffle ticket
B. $13 per raffle ticket
C. $663 per raffle ticket
D. $676 per raffle ticket
6. Adam bought a new video game. He graphed the points he earned below.
What is his rate of points per minute?
A. 2,000 points per minute
B. 500 points per minute
C. 2,500 points per minute
D. 1,000 points per minute
7. Martina walked
of a mile in
Martina walk in one hour?
A.
of a mile
B.
miles
C.
of a mile
D.
miles
of an hour. At this rate, how far can
8. The diagram below shows the relationship between the number of blue paint
cans and red paint cans needed for an art project.
Based on the diagram, what is the unit rate for this project?
A. 2.5 red cans per blue can
B. 2.5 blue cans per red can
C. 1.5 red cans per blue can
D. 1.5 blue cans per red can
9. Richard can read
of a book in
Richard read in one hour?
A.
of a book
B.
books
C.
of a book
D.
of a book
of an hour. At this rate, how much can
10. Students are working on a project which requires toothpicks. Each student receives
the same number of toothpicks, t, from the teacher. Which equation can be used to find
the total number of toothpicks, N, given out by the teacher for the project to s students?
A.
B.
C.
D.
11. A high school band is selling tickets to its concert. The ticket prices are shown in the
graph below.
Based on the graph, what does the point (4, 40) represent?
A. $40 dollars per ticket
B. 4 tickets for $40
C. 40 tickets for $4
D. $4 dollars per ticket
12. Doug is inflating balloons according to the graph below.
Based on the graph, what does the point (4, 45) represent?
A. 4 pressurized balloons corresponds to 45 cubic feet of volume
B. 4 cubic feet of volume corresponds to 45 pounds of volume
C. 45 cubic feet of volume corresponds to 4 pressurized balloons
D. 4 pounds of pressure corresponds to 45 cubic feet of volume
13. The graph below shows how many sodas employees at a certain company consume each
day.
Based on the graph, what does the point (2, 80) represent?
A. 40 sodas consumed in 2 days
B. 2 sodas consumed in 80 days
C. 2 sodas consumed in 40 days
D. 80 sodas consumed in 2 days
14. Which of the following tables represents a proportional relationship?
A.
B.
C.
D.
x
1
4
7
10
y
0
3
6
9
x
2
4
6
8
y
3
4
5
6
x
2
3
4
5
y
3
6
9
12
x
4
6
8
10
y
6
9
12
15
15. The graph below shows how much a plant grew monthly.
Based on the graph, what does the point (2, 60) represent?
A. The plant grew 60 cm in 2 months.
B. The plant grew 30 cm in 2 months.
C. The plant grew 60 cm in 2 days.
D. The plant grew 2 cm in 60 months.
16. A deli charges the same price, $4.70, for all of its different sandwiches. If a company
ordered n sandwiches for a luncheon, which equation could be used to find the total price,
P, that the deli charged for the sandwiches?
A.
B.
C.
D.
17. Which of the following graphs represents a proportional relationship?
W.
X.
Y.
Z.
18. Sandra sets the cruise control in her car to 75 miles per hour when she goes on road
trips. Which equation can be used to find how many hours, h, it will take her to drive m
miles at her constant speed?
A.
B.
C.
D.
19. The graph below shows how much money an organization hopes to raise in a fundraiser
each month.
Based on the graph, what does the point (0, 0) represent?
A. $0 is expected to be raised in the fundraiser
B. the fundraiser will last 0 months
C. $0 will be raised in the first month of the fundraiser
D. $0 is raised at the beginning of the fundraiser
Answers
1. A
2. A
3. D
4. C
5. B
6. D
7. D
8. C
9. A
10. B
11. B
12. D
13. D
14. D
15. A
16. D
17. A
18. C
19. D
Similar
Scientific Notation or Standard Form
Scientific Notation or Standard Form